Srpski Votergejt: Da li je Dodik sinoć iznosio neistine, ili to Lukač čini danas?

Srpski Votergejt: Da li je Dodik sinoć iznosio neistine, ili to Lukač čini danas?

“Pitaj i ove iz SDS, ja im slušam telefone, pa znam, svi su protiv tebe, samo ne smiju ti ništa reći. Znam, imam pravo da slušam. Kad ti budeš predsjednik, i ti ćeš imati”, rekao je Dodik sinoć na sjednici NSRS narodnom poslaniku Drašku Stanivukoviću, a potom se okrenuo ka ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču: „Je li Lukač, je li ono što ti meni dostavljaš, je li tako? Evo čovjeka, svjedoka“ na šta je ministar MUP-a Republike Srpske Dragan Lukač potvrdno klimnuo glavom.

Prvi je reagovao predsjednik SDS Mirko Šarović riječima “To je dramatičan trenutak, prvo javno prizanje zvaničnika s tako visoke pozicije. On mora da snosi posljedice, a prije svega OSA mora da da svoj jasan stav da li stoje iza toga ili se radi o nelegalnom prisluškivanju, u šta sam siguran. Ovo je nezabilježen slučaj, odmah poslije slučaja u Makedoniji. Ovo je značajan trenutak koji treba da raščistimo i privedemo pravdi one koji su se bavili ovim neazkonitim poslom” reko je Šarović i najavio kolektivnu i pojedinačne tužbe protiv Milorada Dodika zbog nezakonitog prisluškivanja narodnih poslanika.

Nevladina organizacija “Transparensi internešnel” u Bosni i Hercegovini jutro je podnijela krivičnu prijavu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine protiv člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika zbog “postojanja osnova sumnje da je kao službeno lice izvršio krivično djelo neovlašćeno prisluškivanje i zvučno ili optičko snimanje”.

Ovim povodom jutros se oglasio ministar Dragan Lukač tvrdnjom da niko ne prisluškuje poslanike i rekao da je sinoćna izjava srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika bila samo politička igra koju on uvijek igra sa poslanicima Draškom Stanivukovićem i Nebojšom Vukanovićem jer ih ne uzima za ozbiljno. Naglasio je da je već podnesena krivična prijava, te da se ostale krivične prijave po istom predmetu ne mogu podnijeti, a pozvao je i nadležni odbor u Narodnoj skupštini da dođe u MUP i izvrši sve provjere.

Nije rekao ništa o tome zašto je sinoć, neverbalnom komunikacijom, klimanjem glavom, potvrdio navode Milorada Dodika o prisluškivanju poslanika, tako da javnosti ostaje nejasno ko je govorio neistinu: Milorad Dodik sinoć, ili Dragan Lukač jutros. I smiju li se pred najvećim zakonodavnim tijelom Republike Srpske – NSRS – govoriti neistine i voditi “igre sa poslanicima” i smiju li se poslanici opozicije “uzimati neozbiljno” od strane zvaničnika BiH koji se nepozvani pojave pred najvećim zakonodavnim tijelom Republike Srpske – NSRS!?

ISTOK

CATEGORIES
Share This

COMMENTS