Špirić kaže Izetbegoviću: Alaha mi, biće sve! (Video)

Špirić kaže Izetbegoviću: Alaha mi, biće sve! (Video)

– Allaha mi, biće sve… – govori Špirić kolegi Izetbegoviću koji se udaljava u tom momentu iz sale.

Parlamentarci ponekad zaborave na mikrofone koji ostanu uključeni ispred njih u skupštinskim salama, pa javnost ima priliku čuti i razgovore koji nisu trebali odu “u eter”.

Na kraju današnje sjednice Doma naroda mikrofon je ostao uključen ispred Nikole Špirića (SNSD), Radmanovićevog stranačkog kolege i predsjedavajućeg Predstavničkog doma, kome je takođe juče na kraju sjednice ostao uključen mikrofon.

Sljedeću sjednicu Špirić je najavio za 21. juli, pa su se delegati počeli razilaziti. U tom je momentu je počeo i neformalni razgovor između njega i zamjenika Doma naroda Bakira Izetbegovića (SDA).

Iako se zbog maski koje su imali na ustima ne može najbolje čuti o čemu razgovaraju, čini se ipak da je bilo riječi o tačkama koje bi se trebale naći na novom dnevnom redu Doma naroda.

– Allaha mi, biće sve… – govori Špirić kolegi Izetbegoviću koji se udaljava u tom momentu iz sale.

Tako je juče tokom sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine javnost mogla čuti kako Nebojša Radmanović (SNSD), predsjedavajući Doma, govori zamjeniku Denisu Zvizdiću (SDA) kako neki poslanici ne znaju kako da glasaju, a otkrio je i da neće namjerno da zakaže sjednicu Komisije za stabilizaciju i pridruživanje: “zbog ovih iz Evropske komisije, koji svaki dan pitaju kad će biti sjednica. Svaki dan. A ja neću da zakažem”.

(BN/Faktor)

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS