SNSD svjesno koči projekte i razvoj Banjaluke

SNSD svjesno koči projekte i razvoj Banjaluke

Sa dnevnog reda Skupštine grada skinuto je preko 40 tačaka, koje bi gradu Banjaluka donijele profit od 50 miliona maraka, istakao je gradonačelnik ovog grada Draško Stanivuković.

On je kazao da se SNSD preko odbornika svjesno koči projekte i razvoj grada.

Regulacioni planovi, neradna nedelja, tačke koje bi donijele profit Banjaluci i unaprijedile domaću privredu, osiguravajući mnoga radna mjesta, ukinute su daleko od očiju javnosti, kazao je Stanivuković.

„Političke štetočine, politički korisni idioti, veliki dio neodgovornih odbornika, upravo radi ono što su planirali, a to je na Komisijama mimo očiju javnosti, obaraju sve tačke dnevnog reda. U suštini nama sutra na dnevnom redu gotovo da neće ostati ništa. Sve i jedan regulacioni plan, sve i jedna odluka koja donosi prihode u budžet grada Banjaluke je odbijena. Odbijena je neradna nedelja, odbijen je regučacioni plan za izgradnju najvećeg parka, odbijen je rebalans budžeta koji treba da izvrši suficit novih sredstava koje imamo u budžet“, ističe Stanivuković.

On ističe da ove odluke nisu imale ni jednu primjedbu građana, niti i jednu prepreku da se o njima raspravlja na skupštinskom zasijedanju, ali su odbijene, kako tvrdi, bez ikakvog razloga i objašnjenja.

“Preko odluka o prostornom uređenju direktno su uzeli iz Banjaluke 20 miliona maraka, poslovna zona Ramići direktno četiri miliona, indirektno 60 miliona, porez na nepokretnost direktno četiri miliona, na jednokratne i druga davanja drugim ustanovama, institucijama i preduzećima u posljednjih godinu i po 10 miliona, toplovodna distributivna mreža 10 miliona. I sve ovo kada saberete dobijete iznos od oko 50 miliona maraka u godinu i po dana, direktno otetih, uzetih i svjesno sistemski da se uništi Banjaluka“, tvrdi gradonačelnik Banjaluke.

Stanivuković naglašava da se sve tačke kao i projekti namjerno opstruišu od strane SNSD-a, kako bi, kako tvrdi, ispunili obećanje koje je dao Milorad Dodik u izbornoj noći.

“SNSD Gradski odbor na čelu sa Đajićem i tim odbornicima koji to moraju da slušaju i prate, nastavlja sa potapanjem i sistemskim uništavanjem Banjaluke i osvetom datom u predizbornoj noći. Ovo je peć za redom pola godine kako ni jedna odluka ne može da prođe“kazao je Stanivuković.

On je kazao da se ovakvim opstrukcijama ozbiljno narušava privreda Banjaluke ali lančano i cijele Republike Srpske. Odluke koje se ne usvoje od strane Skupštine grada, utiču na poslovanje građevinskih i povezanih firmi, te tako i na hiljade radnika, objašnjava gradonačelnik Banjaluke.

(BN Foto: GU)

CATEGORIES
Share This