SNSD sačuvao Ćamila Durakovića od smjene

SNSD sačuvao Ćamila Durakovića od smjene

SDS je na kolegijumu uoči sjednice skupštine Srebrenice pokrenuo smjenu Ćamila Durakovića iz SDA sa pozicije predsjednika skupštine, ali ga je SNSD-ova većina sačuvala.

Još jedanput se pokazalo da je SNSD-ova koalicija sa SDA čvršća nego što to SNSD i Milorad Dodik žele da predstave javnosti. Naime, nakon burnih događaja oko izbora Ćamila Durakovića za predsjednika lokalne skupštine u Srebrenici koji je izglasala većina SDA i SNSD, na kolegiji je sada SDS pokrenuo inicijativu za izglasavanje nepovjerenja tom istom predsjedniku skupštine. Inicijativu je pored SDS podržala SRS i načelnik Maden Grujičić, ali je ista odbijena glasovima SDA i SNSD. Kako se navodi u inicijativi razlog je nedolično ponašanje Ćamila Durakovića, što je on na svom fb-profilu komentarisao riječima da bi on valjda “trebao hvaliti načelnika i njegovu ličnost”, pa bi bio podoban.

Kako bilo, politička ljubav SDA i SNSD u liku Ćamila Durakovića još uvijek traje i prkosi nezadovoljstvu srpske koalicije koju je izdao SNSD i Milorad Dodik i napravio političku kolaboraciju sa Bakirom Izetbegovićem.

ISTOK

 

CATEGORIES
Share This