SNSD podijelio i unio nemir među penzionere (VIDEO)

SNSD podijelio i unio nemir među penzionere (VIDEO)

Na ovaj način, kažu naši sagovornici, kroz diskriminaciju, samo se unosi nemir i podjele među penzionerima u Republici Srpskoj

Nakon što je u Banjaluci usvojen SNSD-ov amandman da se penzionerima na teritoriji grada Banjaluka isplati 100 maraka jednokratne pomoći, došlo je do nezadovoljstva penzionera iz drugih gradova Republike Srpske.

Pitaju, zašto i oni ne dobiju pomoć i zašto ne reaguje Vlada Republike Srpske i sredstva ne isplati svim penzionerima?

– Jednokratna pomoć za penzionere koju će dobiti samo oni koji žive u Banjaluci, dok ostali neće dobiti ništa predstavlja diskriminaciju, smatraju penzioneri iz drugih opština i gradova Republike Srpske.

– Da je u pitanju diskriminacija i pravljenje nejednakosti među građanima, smatraju i u Sindikatu penzionera.

Krajinović kaže i da je nejasno na koji način će ova sredstva u Banjaluci biti dodijeljena penzionerima jer je iz SNSD-a najavljeno da će ta sredstva ići za izmirenje računa za struju?

Politikolozi smatraju da je do ovakve situacije došlo jer su u SNSD-u zamijenjene teze, pa osnovna namjera nije bila sistemska pomoć penzionerima, nego ometanje banjalučkog gradonačelnika da ispunjava svoje ciljeve.

Na ovaj način, kažu naši sagovornici, kroz diskriminaciju, samo se unosi nemir i podjele među penzionerima u Republici Srpskoj.

(BN)

CATEGORIES
Share This