SNSD je odbio zahtjev ogorčenih poljoprivrednika

SNSD je odbio zahtjev ogorčenih poljoprivrednika

Skupštinska većina predvođena SNSD-om u Bijeljini odbila je zahtjev ogorčenih poljoprivrednih proizvođača za sazivanje tematske sjednice, na kojoj će se raspravljati o cijeni pšenice.

Scenario prosipanja pšenice ukoliko se ne postigne dogovor o odgovarajućoj cijeni još uvijek lebdi nad glavama poljoprivrednih proizvođača Semberije.

Skupštinska većina u Bijeljini predvođena SNSD-om bez obzira na ovo upozorenje, odbila je zahtjev poljoprivrednika da se sazove hitna tematska sjednica.

Savo Bakajlić iz udruženja poljoprivrednih proizvođača Semberije i Majevice, pita se kako je u najvećoj žitnici Srpske, bitnija gradska toplana od pšenice I hljebnog žita.

Ni ministri nisu stali u odbranu poljoprivrenih proizvođača, a čeka se da li će Milorad Dodik prisustvovati sastanku zakazanom za četvrtak. Poljoprivrednici kažu da je to najmanje što od njega očekuju.

Da li će prosipanja pšenice biti, Bakajlić kaže, odlučiće narod. Podsjetimo, koalicija Dogovor za Bijeljinu, poljoprivrednicima je obećala dodatna 2 pfeninga iz budžeta, zbog urgentnosti situacije u kojoj se nalaze.

S obzirom na odbijanje zahtjeva za vanrednu sjednicu, čini se da je ovo jeftino skupljanje političkih bodova, ističe Bakajlić.

(BN)¸¸¸¸

CATEGORIES
Share This