Smjene u vrhu SDS: Miličević umjesto Šarovića, Predsjedništvo SDS dalo neopozive ostavke

Smjene u vrhu SDS: Miličević umjesto Šarovića, Predsjedništvo SDS dalo neopozive ostavke

Dosadašnji predsjednik SDS Mirko Šarović je na sjednici Glavnog odbora SDS u Bijeljini prenio ovlaštenja rukovođenja strankom na predsjednika Glavnog odbora i načelnika Teslića Milana Miličevića. Neopozive ostavke je dalo i Predsjedništvo SDS i predloženo je da se za prvu narednu sjednicu izglasa prelazno tijelo koje bi umjesto sadašnjeg Predsjedništva do unutarstranačkih izbora vodilo ovu stranku.

Na početku današnje sjednice je aktuelni predsjednik SDS Mirko Šarović pokušao da nastavi vođenje te stranke u tehničkom mandatu, iako je zajedno sa članovima Predsjedništva na zadnjoj sjednici dao ostavku. Na samoj sjednici je rekao da njegova ostavka nije neopoziva.

Nakon toga se obratio član Predsjedništva SDS Vukota Govedarica i zatražio jasno izjašnjavanje o ostavkama, da li su one neopozive. Oštru kritiku na račun rukovođenja strankom je imao i Đorđe Miličević, Marinko Božović kao i drugi diskutanti.

Članovi Predsjedništva su se izjasnili da podnose neopozive ostavke, što je smanjilo manevarski prostor Šaroviću, jer je insistirao da se stranka treba baviti formiranjem Savjeta ministara BiH, a ne da se bavi sobom. Šarović je tokom diskusija rekao i da je njegova smjena nestatutarna. Ipak je na kraju, nakon kritika i rasprava, prihvatio da prenese ovlaštenja rukovođenja strankom na predsjednika Glavnog odbora Milana Miličevića koji je od danas v.d. predsjednika SDS.

Glavni odbor je odluku o prelaznom tijelu umjesto sadašnjeg Predsjedništva SDS prolongirao za prvu narednu sjednicu, kada bi se trebala donijeti i odluka o raspisivanju unuatrstranačkim izborima.

ISTOK

CATEGORIES
Share This