SDS: Poskupljenje struje će zadati završni udarac posrnuloj hercegovačkoj privredi

SDS: Poskupljenje struje će zadati završni udarac posrnuloj hercegovačkoj privredi

Članovi Koordinacionog odbora SDS IJ 9 na sastanku održanom danas u Bileći, raspravljali su o trenutnoj političkoj situaciji kao i aktuelnim problemima sa kojima se susreću građani u ovoj Izbornoj jedinici.

Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS-a posebno je apostrofirao nedopustivim ponašanje menadžment RiT Gacko  povodom narušenog zdravlja građana i životne sredine koje je uzrokovano emisijom štetnih čestica sa Termoelektrane Gacko.

“Da bi stvar bila gora po stanovništvo, ovo se dešava drugi put u dva mjeseca i ono što posebno upada u oči jeste ćutanje nadležnih institucija i njenih prvaka, koji se ponašaju kao da se to sve dešava na nekom drugom kontinentu. Klub odbornika SDS je na prošloj sjednici tražio da se usvoji predmetna odluka kojom će načelnik opštine Gacko sačiniti informaciju o nekontrolisanoj emisiji štetnih čestica i kojom će obavjestiti lokalni parlament gdje bi se usvojio odgovarajući prijedlog mjera. Da se to dogodilo prije par dana, sigurno ne bi imali nove negativne efekte proizvodnje koja dolazi sa Termoelektrane Gacko. Shodno tome Klub odbornika Sds će i na 9. sjednici SO Gacko koja će biti održana 29 decembra, opet predložiti istovjetnu odluku koja će imati za cilj da se ovakve stvaru ubuduće ne dešavaju”. dodao je Govedarica.

Član Izvršnog odbora SDS-a Nenad Abramović rekao je da i dalje traje problem sa funkcionisanjem lokalnih skupština u Novom Goraždu i Višegradu i ovim putem pozivamo Ministarstvo lokalne uprave i samouprave da funkcionisanje tih lokalnih zajednica vrati u zakonske okvire.  Imamo situaciju da nasuprot ovim opštinama, opština Čajniče, na čelu sa načelnikom Karadžićem, gdje isto SDS nema većinu ali se naš načelnik ne ponaša kao načelnici SNSD iz Novog Goražda i Višegrada. A to radi jer ima odgovornost prema građanima i zato što poštuje izbornu volju i zakone Republike Srpske.

“Htio bih ovom prilikom i zahvaliti se svim onim narodnim poslanicima koji nisu dozvolili da se usvoji nerazumna odluka o raspuštanju Skupštine u Bileći. Drago mi  je  da je ova predložena odluka od strane Vlade Republike Srpske doživjela krah i da Skupština opštine Bileća nastavlja sa radom.” – dodao je Abramović.

“Poskupljenje struje će ugroziti poslovanje privrednih subjekata na teritoriji čitave Republike Srpske a ovim potezom Elektroprivrede biće ugroženo i funkcionisanje rada Javnih preduzeća poput Vodovoda u Ljubinju što je nedopustivo. Cijene krajnjih proizvoda će poskupiti i to će opet pasti na leđa građana. Zato moramo apelovati na sve da shvate da je privreda već na koljenima i da je ovo završni udarac od koga se neće oporaviti” – istakao je načelnik opštine Ljubinje Stevo Drapić.

ISTOK

CATEGORIES
Share This