SDS će pokrenuti inicijativu za smjenu Ljubiše Ćosića

SDS će pokrenuti inicijativu za smjenu Ljubiše Ćosića

Кonferencija lokalne samouprave SDS (КOLOS) podnijeće inicijativu za smjenu Ljubiše Ćosića sa mjesta predsjednika Saveza opština i gradova RS jer je svojim nedoličnim ponašanjem i nasiljem prema jednoj ženi nanio nemjerljivu štetu Savezu opština i gradova – istakao je Zoran Vidić, predsjednik КOLOS-a.

“Da bi zaštitili institucije moramo da reagujemo na ovakve izlete primitivizma i nasilja. Ljubiša Ćosić je svojim nedoličnim ponašenjem nanio nemjerljivu štetu Savezu opština i gradova i izgubio moralno pravo da vodi ovu veoma važnu instituciju. Očekujemo da će našu inicijativu podržati svi načelnici kojima je do digniteta Saveza opština i gradova – poručio je Vidić.

On je naglasio da ga je zgrozila informacija da je Ljubiša Ćosić pijan nasrnuo na mlađu ženu u jednom kafiću u Istočnom Sarajevu.

“Nadam se da će našom inicijativom smjene nedostojnih kadrova se pokrenuti opšti proces očuvanja digniteta institucija i biću veoma ponosan ako prva institucija u kojoj pokrenemo politiku odgovornosti bude Savez opština i gradova. Ukoliko naša inicijatica za smjenu Ćosića prođe biće to nada da možemo da budemo odgovorno i pravično društvo”, kazao je Vidić.

(BN)

CATEGORIES
Share This