Šaljemo bratsku podršku našem narodu na КiM …

Šaljemo bratsku podršku našem narodu na КiM …

“Šaljemo bratsku podršku našem narodu na Кosovu i Metohiji, šaljemo bratsku podršku vlastima Republike Srbije, šaljemo bratsku podršku svim ugroženim Srbima, a takvih  je, nažalost, na svim stranama. Sloga biće poraz vragu!”, napisala je na Fejsbuku Jelena Trivić, potpredsjednik PDP-a i narodni poslanik te stranke u NS Republike Srpske.

Ponovo su Srbi sa Кosova i Metohije proveli besanu noć, punu straha i neizvjesnosti. Nakon strašnog pogroma iz marta 2004. svako dizanje tenzija vraća nemile slike pred oči, kaže Trivićeva. Dodaje da su nerazumne odluke samoproglašenih vlasti u Prištini izazvale novi haos, kojem je jedini cilj smanjenje broja Srba na Кosmetu.

“Ponovo su poslali borbena vozila i specijalce naoružane dugim cijevima na goloruki srpski narod. Aljbin Кurti očigledno ne zna da na Balkanu požari veoma lako planu, a da se zaista sporo gase. Umjesto prihvatanja dijaloga i mudrosti, iz Prištine su došli sirova sila i jednostrana rješenja. Džaba svi dogovori, džaba svi sporazumi, kad ništa što je dogovoreno u korist Srba vlasti u Prištini nisu sproveli u djelo. Više od 3.000 dana prošlo je od potpisivanja Briselskog sporazuma, a Zajednice srpskih opština još nema”, istakla je Trivićeva.

Dodala je da nema institucionalizovanog garanta poštovanja prava Srba na Кosovu i Metohiji.

“Nerazumna odluka Aljbina Кurtija vratila je točak istorije unazad, Srbima je ukinuto glasačko pravo, ukinute su srpke lične karte, registracije na vozilima. Radi se o čistoj, ničim izazvanoj, provokaciji. Provokaciji koja je uslijedila samo nakon nekoliko dana od neoustaškog pirovanja i provokacija iz Hrvatske”, napisala je potpredjednik PDP-a i uputila poruku, kako je rekla, svim Srbima:

“Šaljemo bratsku podršku našem narodu na Кosovu i Metohiji, šaljemo bratsku podršku vlastima Republike Srbije, šaljemo bratsku podršku svim ugroženim Srbima, a takvih  je, nažalost, na svim stranama. Sloga biće poraz vragu!”

(BN)

CATEGORIES
Share This