Rusija se neće zaustaviti – uskoro treća faza

Rusija se neće zaustaviti – uskoro treća faza

Ruska Federacija, u okviru specijalne operacije denacifikacije i demilitarizacije, planira da preuzme kontrolu nad nekoliko strateški važnih regiona Ukrajine.

Do ovog zaključka je došao Igor Korotčenko, poznati ruski vojni ekspert i glavni urednik časopisa Nacionalna odbrana.

On je u svom autorskom Telegram kanalu detaljno govorio o budućim planovima Oružanih snaga Rusije, a otkrio je i detalje treće faze ruske specijalne operacije u Ukrajini.

Igor Korotčenko je na internetu objavio članak u kome je nagovijestio da će poslije poraza ukrajinskih trupa u Donbasu Rusija početi sprovođenje treće faze specijalne operacije.

Oružane snage Rusije, zajedno sa jedinicama Narodne milicije DNR i LNR, sprovešće dalji set mjera za denacizaciju i demilitarizaciju Ukrajine.

Vojni ekspert je uvjeren da će tokom treće faze specijalne operacije Rusija početi da oslobađa pojedine ukrajinske regione.

Biće preduzete mere za uspostavljanje kontrole nad nekoliko regiona Ukrajine, koji su od strateškog značaja za Rusiju.

Riječ je o južnim teritorijama Ukrajine, što će omogućiti Moskvi da dobije kopneni koridor do Krima i Pridnjestrovlja.

„Po završetku bitke za Donbas, treća faza je uspostavljanje kontrole nad oblastima Harkov, Zaporožje, Odesa i Nikolajev“, objasnio je specijalista.

Korotčenko je izrazio uvjerenje da bi druga faza ruske specijalne operacije mogla da bude završena u dogledno vrijeme.

Ruska armija je postigla značajne rezultate u vezi sa opkoljavanjem ukrajinskih militanata u Donbasu, čime će se brzo i efikasno postići predaja jedinica Oružanih snaga Ukrajine.

Webtribune.rs

CATEGORIES
Share This