Rat u Ukrajini, 421. dan – Uništen združeni štab ukrajinske grupacije „Bahmut“; Ukrajinci nikako da se dogovore, dva i po mjeseca prijete

Rat u Ukrajini, 421. dan – Uništen združeni štab ukrajinske grupacije „Bahmut“; Ukrajinci nikako da se dogovore, dva i po mjeseca prijete

Najnovije vijesti sa fronta:

  • Vjerovali „svojim“ medijima?

Ukrajinska kolona od dvije čete upala je u zasjedu na putu O-0506 Časov Jar – Hromovo kod Bahmuta ne znajući da isti kontrolišu ruske snage! Uz velike gubitke povukli su se prema polaznom odredištu!

  • Ukrajinci nikako da se dogovore, dva i po mjeseca prijete!

Kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine biće iznenađenje ne samo za Rusiju, već i za Ukrajince, rekao je Venislavski, predstavnik Zelenskog u Vrhovnoj radi.

„Kada se odvija kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine, na koji način, u kojim pravcima – samo iznenađenje koje neprijatelji najmanje očekuju. Mislim da će ovo biti iznenađenje ne samo za rusku vojsku i za rusko društvo, već i za mnoge Ukrajince“, rekao je ukrajinski poslanik.

Dejstvo ruskog K52

  • Izvještaj Ministarstva odbrane Rusije:

Ruska vojska uništila je zajednički štab grupacije Oružanih snaga Ukrajine „Bahmut“ u području mjesta Konstantinovka u DNR.

Ukrajinci pri povlačenju uništili Dom kulture u Bahmutu 

Ukrajinske snage su u pravcu Donjecka za dan izgubile do 470 vojnika.

Jurišni odredi uz podršku Vazdušno-desantnih snaga Rusije i snaga grupe trupa „Jug“ ruske vojske nastavljaju da uništavaju protivnika u zapadnom dijelu Bahmuta.

U pravcu Kupjanska ukrajinska vojska je izgubila do 50 vojnika, spriječeno je djelovanje tri diverzantsko-izviđačke grupe. U pravcu Krasnog Limana likvidirano je preko 60 ukrajinskih vojnika.

U pravcu Hersona za dan je likvidirano preko 15 ukrajinskih vojnika, kao i artiljerijski sistem M777 američke proizvodnje.

U pravcu Južno-Donjeck i Zaporoškom pravcu spriječeno je djelovanje dvije diverzantske gripe, a ukrajinske snage su u tim pravcima za dan izgubile do 30 vojnika.

Ruski sistemi PVO oborili su tri ukrajinska drona.

Ruski „Lancet“ uništava ukrajinski radaraski sistem kod Kremene

  • Glavni zaključci Američkog instituta za proučavanje rata:

▪Ruske snage nastavljaju da koriste bespilotne letjelice Šahid i druge slične sisteme.

▪Ruske trupe izvele su ograničene kopnene napade u oblasti Kremennaja.

▪Ruske snage nastavljaju kopnene napade u Bahmutu i ​​okolini, kao i duž linije fronta Avdijevka-Donjeck i u zapadnom dijelu Donjecke oblasti.

▪Ukrajinske snage izvele su ograničene kopnene napade u regionu Zaporožja.

▪Ruske vlasti nastavljaju sa naporima da dalje integrišu oslobođene teritorije u svoj ekonomski sistem.

Dejstvo ruskog „Lanceta“ kod Svatova

  • Oboren Su-25

Operator prenosnog raketnog kompleksa „igla“ morske pješadije Tihookeanske flote oborio je na području Ugljedara ukrajinski jurišni avion Su-25.

„U južno-donjeckom pravcu protivnik je spriječen u pokušaju da izvede avionski napad na položaje grupe ‘Istok’ na prvoj liniji fronta. Operator prenosnog raketnog kompleksa ‘igla’ jedinice morske pješadije Tihookeanske flote na području Ugljedara oborio je avion Su-25 Oružanih snaga Ukrajine“, saopštio je Gordejev.

Zona obaranja ukrajinskog SU-25

ISTOK

 

 

CATEGORIES
Share This