Rosu blokirala Sjevernu Mitrovicu, u grad ušlo više od 200 specijalaca (VIDEO)

Rosu blokirala Sjevernu Mitrovicu, u grad ušlo više od 200 specijalaca (VIDEO)

Više od 200 naoružanih specijalaca Kosovske policije u pratnji oklopnih vozila ušlo je večeras iz Južne u Sjevernu Mitrovicu.

Kako javlja reporter Kosovo onlajna, specijalci su se rasporedili po obodu grada i blokirali čitavu Sjevernu Mitrovicu.

Pripadnici Specijalne jedinice Kosovske policije bacili su i dve šok bombe.

Prema njihovim rečima, tu su da bi osigurali bezbjednost.

Građani Sjeverne Mitrovice okupljaju se na ulicama, napeto je, ali bez incidenata.

Svi kafići su zatvoreni, a žene i djeca su se sklonili sa ulica.

Oglasila se kosovska policija

Kosovska policija saopštila je da će u narednim danima povećati svoje prisutvo na sjeveru Kosova i dodala da su održavanje javnog reda, garantovanje bezbjednosti, zaštita života i imovine svih građana bez razlike, među njenim glavnim ciljevima, prenosi Kosovo-online pisanje  Gazeta ekspres,

Kako se navodi u saopštenju, Policija Kosova ima kapacitet za upravljanje i kontrolu bezbjednosne situacije i održavanje reda, kao i preduzimanje radnji za sprovođenje zakonitosti na teritoriji Kosova.

„Prioritet Kosovske policije je obezbjeđivanje bezbjednosti za sve građane, stoga, ocenjujući trenutno stanje i trendove u sjevernim opštinama, policija će narednih dana pojačati prisustvo policije na sjeveru kako bi ostvarila ciljeve. Kosovska policija kontinuirano prati i analizira dešavanja u zemlji, praveći stručne procjene na osnovu kojih preduzima neophodne, razumne i zakonite mjere za sprovođenje zakona i odluka organa Kosova“, dodaje se u saopštenju.

Kosovska policija je istakla da će nastaviti svoju posvećenost u obavljanju policijskih dužnosti u službi građana, zajednicama bez razlike i obezbjeđivanju opšte bezbjednosti na Kosovu.

(BN/ Foto: Kosovo-online)

CATEGORIES
Share This