Rodžer Voters otkazao koncerte u Poljskoj zbog bijesa koji je izazvao njegov stav o situaciji u Ukrajini

Rodžer Voters otkazao koncerte u Poljskoj zbog bijesa koji je izazvao njegov stav o situaciji u Ukrajini

Jedan od osnivača kultne grupe Pink Flojd Rodžer Voters otkazao je koncerte u Poljskoj zbog bijesa koji je izazvao njegov stav o ratu Rusije protiv Ukrajine, izvjestili su poljski mediji.

Predstavnik Tauron Arene u Krakovu, gde je Voters trebalo da održi dva koncerta u aprilu naredne godine, rekao je da se oni neće održati, piše Jutarnji.hr.

„Menadžer Rodžera Votersa odlučio je da se povuče – bez navođenja ikakvog razloga“, kazao je Lukas Pitko iz Taurona.

Ni internet sajt za Votersovu koncertnu turneju „This Is Not a Drill“ nema više navedene koncerte u Krakovu, prethodno zakazane za 21. i 22. april.

http://Rodžer Voters: Dežurni kritičar i vrhunski muzičar

Očekuje se da će gradski odbornici Krakova sljedeće nedelje glasati o predlogu da se Voters imenuje personom non grata, izražavajući tako „ogorčenje“ zbog njegovog stava o ratu u Ukrajini.

Voters je početkom ovog mjeseca napisao otvoreno pismo ukrajinskoj prvoj dami Oleni Zelenskoj u kojem je okrivio „ekstremne nacionaliste“ u Ukrajini da su „tu zemlju doveli na put ovog katastrofalnog rata“.

Kako piše britanski Gardijan, Voters je takođe kritikovao Zapad zbog snabdijevanja Ukrajine oružjem, okrivljujući posebno Vašington. Voters je takođe osudio NATO, optužujući ga da provocira Rusiju.

http://Rodžer Voters: Ukrajinci sutra mogu da prestanu da ginu ako SAD sednu zajedno sa Rusijom i sklope mir

Ovo inače nije prvi put da britanski kantautor izražava svoj stav o međunarodnoj politici. Tako je 2019. godine kritikovao je humanitarni koncert kojim se prikupljala pomoć Venecueli, tvrdeći da je to pokušaj onih koji podupiru SAD kako bi se se ocrnila socijalistička vlada te države.

Koncert u kolumbijskom pograničnom gradu Kukuta imao je za cilj da se prikupe milioni dolara za snabdijevanje hranom i lijekovima za građane Venecuele koji pate od velike nestašice.

Godinu dana ranije, tokom koncerta u Brazilu koji se održavao prije predsjedničkih izbora, Voters je govorio protiv desničarskog kandidata Žaira Bolsonara, koji je trenutno predsjednik te države.

Danas

CATEGORIES
Share This