Rođeni stric poručio Milovom gradonačelniku Budve: Vrati mandat koji si pendrekom uzeo! Ne brukaj Paštroviće!

Rođeni stric poručio Milovom gradonačelniku Budve: Vrati mandat koji si pendrekom uzeo! Ne brukaj Paštroviće!

Stric Nikole Divanovića poručio sinovcu: Bacio si ljagu na porodicu i Paštroviće, vrati mandat koji si pendrekom dobio, jer si ga oteo silom.

Petar Pero Divanović iz Paštrovića, član SNP-a od osnivanja i rođeni stric Nikole Divanovića, koji je na silu postavljen za predsednika Opštine Budva, pozvao je svog sinovca da vrati mandat jer mu ne pripada.

“U skladu sa slobodarskom i svetosavskom tradicijom Paštrovića, obraćam se javnosti Budve i Crne Gore ovim saopštenjem. Najoštrije osuđujem sve napade na Mitropoliju crnogorsko-primorsku Srpske pravoslavne crkve. Takođe, najoštrije osuđujem krađu narodne izborne volje koja se desila od strane Demokratske partije socijalista (DPS) i njenih satelita i brutalnu upotrebu sile od strane policije nad mirnim i ponosnim budvanskim narodom.

Ali, takođe osuđujem i postupak mog bratanića Nikole Divanovića, koji je grubom silom i uz pomoć policije, pendreka i suzavca, izabran za tobožnjeg gradonačelnika, čime je grubo uvrijedio svoje pretke i čestite Paštroviće i bacio na sebe ljagu” poručio mu je.

On ga je pozvao da predsednički mandat ostavi onome koga je narod izabrao i vrati se iskonskim vrijednostima svog plemena i barjaktarske kuće Divanovića.

“Svi srebroljupci su kroz istoriju osuđeni na prezir i bojkot sredine u kojoj žive. Ne dozvoli, sinovče, da takav biljeg obilježi i tebe.

Za dva mjeseca će redovni izbori u našem gradu, pa se kandiduj do mile volje i ne brukaj se više. Samo što će prebijeni i poniženi Budvani tada, 30. avgusta, jednim potezom olovke na političku marginu, da ne upotrebim neku grubu riječ, poslati sve izvršitelje ovog puča protiv naroda, uključujući i tebe Nikola”, poručio je on.

Kurir.rs / In4s.net

CATEGORIES
Share This

COMMENTS