Protesti ispred RiTE Gacko (video)

Protesti ispred RiTE Gacko (video)

Grupa statusno nezadovoljnih građana Gacka je danas, kako je i najavljeno, održala protest ispred RiTE Gacko zbog politike zapošljavanja u ovom javnom preduzeću koja se odavno provodi na diskriminatorski i partijski način.

Ispred RiTE Gacko se okupilo preko 200 nezadovoljnih, a njihovi predstavnici su pročitali zahtjeve koje su uputili nadležnim, najavljujući radikalnije proteste ukoliko im se ne odgovori.

Na skup su bili pozvani i rukovodioci RiTE Gacko, kao i glavni ljudi iz opštinske administracije, ali se nisu odazvali. Pozvane su i sve političke stranke, od kojih su bili predstavnici SDS-a, PDP-a, SRS RS, Za pravdu i red, kao i predstavnici sindikata RiTE Gacko i Opštinske Boračke organizacije.

Ispred nezadovoljnih građana se obratio Dušan Adžić koji se zahvalio svima koji su došli i podržali današnje proteste.

„Posebna zahvalnost Opštinskoj boračkoj organizaciji Gacka, kao i razočarenjem nedolaskom načelnika Gacka i opštinskog sindikata“, rekao je Adžić

Nezadovoljni okupljeni građani su dali rok od sedam dana načelniku Opštine, odnosno pet dana rukovodstvu RiTE Gacko da im se odgovori na zahtjeve i najavili oštrije oblike borbe.

ISTOK

CATEGORIES
Share This