Potvrđena optužnica protiv Sarajlića, Delalića i Šehovića

Potvrđena optužnica protiv Sarajlića, Delalića i Šehovića

Opštinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Asima Sarajlića, Sabahudina Delalića i Muhameda Šehovića zbog krivičnog djela davanja dara i drugih oblika koristi.

Optuženi se terete da su od 20. do 25. februara prošle godine, prije zakazanih unutarstranačkih izbora SDA za predsjednika Kantonalnog odbora Sarajevo, na kojem su predloženi kandidati bili Semir Efendić i Fikret Prevljak, posredstvom Muhameda Šehovića ugovorili sastanak sa delegatom Velidom Tvrtkovićem.

Tvrtkoviću su obećali da će, korištenjem svog uticaja na osnovu pozicija unutar stranke, zaposliti njegovu suprugu u nekoj od institucija na kojoj su na rukovodećim mjestima kandidati SDA, ukoliko na tim izborima svoj glas da njihovom kandidatu Prevljaku.

Tužilac je za glavni pretres predložila saslušanje tri svjedoka, tri vještaka i više od 70 materijalnih dokaza, saopšteno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Načelnik Opštine Novi Grad Semir Efendić (SDA) objavio je u februaru prošle godine snimak o malverzacijama u pozadini unutarstranačkih izbora za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

Glavni akter na snimku kojeg je objavio Efendić je predsjednik Kadrovske komisije i potpredsjednik SDA Asim Sarajlić, nakon čega je Sarajlić podnio ostavku.

Srpskacafe

CATEGORIES
Share This