Postoji mogućnost kompromisa!

Postoji mogućnost kompromisa!

Delegacije Ruske Federacije i Ukrajine okončali su sinoć još jednu rundu pregovora koji su održali onlajn, te su najavili kako će razgovore nastaviti sutra.

Povodom današnjeg sastanka oglasio se i savjetnik šefa kabineta ukrajinskog predsjednika i član ukrajinske pregovaračke delegacije Mihailo Podoljak te je izjavio kako su pregovori između dvije delegacije izuzetno teški.

 

– Nastavljamo sutra. Ovo je veoma težak pregovarači proces. Postoje određene fundamentalne kontradiktornosti, ali postoji mogućnost kompromisa. Tokom pauze u pregovorima, radne podgrupe će nastaviti s radom – rekao je Podoljak.

Takođe, on je za ukrajinski online medij Strana komentirsao i termin u kojem bi se pregovori u srijedu trebali nastaviti.

– Još nije poznato tačno vrijeme nastavka pregovora. Dogovorićemo se o terminu tokom noći i sve ćemo izvesti u podgrupama – ističe Podoljak.

Podsjetimo, prva runda pregovora između Rusije i Ukrajine održana je 28. februara u regiji Gomelj u Bjelorusiji. Drugi sastanak održan je takođe u Bjelorusiji 3. marta, dok je treći održan 7. marta u regiji Brest.

FOTO: 
ROMAN PILIPEY/EPA
FOTO: ROMAN PILIPEY/EPA

U međuvremenu, na marginama Foruma diplomatije u Antaliji sastanak su održali i ministri spoljnih poslova Rusije i Ukrajine Sergej Lavrov i Dmitro Kuleba.

Nakon tri runde pregovora u Bjelorusiji, delegacije Rusije i Ukrajine su prethodnih dana nastavile razgovore u onlajn, a članovi delegacija su saopštili kako su se stavovi u odnosu na prvi sastanak znatno približili te su naglasili kako bi države već u narednih nekoliko dana mogle doći do određenog dogovora koji će biti definisan kroz dokumente, prenosi Kliks.

Srpskainfo

CATEGORIES
Share This