Politike SNSD-a i SDA su iste, izazivaju krize i na tome grade svoje bogatsvo (VIDEO)

Politike SNSD-a i SDA su iste, izazivaju krize i na tome grade svoje bogatsvo (VIDEO)

„Ubijeđena sam da je Valentin Incko odluku o zakonu o negiranju genocida donio u dogovoru sa Miloradom Dodikom i Bakirom Izetbegovićem, kako bi se u BiH produbila kriza i kako bi se nastavilo sa retrogradnim politikama“, rekla je potpredsjednica PDP-a i poslanik u NS Republike Srpske Jelena Trivić u emisiji „Puls“ BN televizije.

-Politika SNSD-a i SDA je ista politike, navodi Jelena Trivić, ističući da oni jedni druge hrane i tako doprinose opštoj destabilizaciji ne samo BiH nego i cijelog regiona.

„Potpuno sam ubijeđena da je Incko donio odluku u nekoj vrsti dogovora sa gospodinom Dodikom i vjerovatno sa Bakirom Izetbegovićem. Inckova odluka je inicirala sve ostale krize u koje smo ušli, a pogodovala je isključivo retrogradnim politika i kod Srba i kod Bošnjaka. Pogodovala je i Miloradu Dodiku i Bakiru Izetbegoviću. To su retrogradne politike. Oni na tome grade svoje bogatstvo, tu nema dileme“, kaže Trivićeva.

Dodaje da Inckova odluka predstavlja generator krize, a niko ne pominje kako riješiti krizu kao da se ništa nije desilo, ni SNSD, nego na tu krizu naslonili su još kriza i mi smo u kriznoj situaciji. To nikome, kaže ona, neće donijeti dobro.

“Kod Dodika vi ne znate šta priča strancima, šta priča narodu, a šta paralelno dogovara sa Inckom, Eskobarom… Znate da mu je Incko dolazio na slavu. On je taj koji je pregovarao sa strancima”, naglašava Trivićeva.

Trivićeva navodi da su za nju tri ključne poruke američkog izaslanika Gabrijela Eskobara prilikom posjete BiH. Prva je to što je jasno naveo da Dejton ostaje važan segment spoljne politike SAD; druga da nema sankcija za građane Republike Srpske zbog pogrešne politike vlasti i
treća, kaže Trivićeva, to što se sa liderima opozicije sastao u Banjaluci, a ne kao sa Dodikom u Sarajevu.

„Iskreno, obadovalome je što su se Borenović i Šarović sastali sa njim u Banjaluci, a ne u Sarajevu, a vidim da je to izazvalo negodovanje u određenim krugovima u Sarajevu. To je i jedan od dokaza da opozicija nema potrebe ni za jednom zadrškom niti da se plaši da će neko da nas označi kao izdajnike“.

Izdaja je uništavanje Srpske, jasna je ona.

„Ko je kriv za odlazak doktora iz Srpske? Kako su plate veće u FBiH? Ne navijam ja za Federaciju, ali je zdravstveni sistem urušila ova vlast. kako ja mogu da navijam za Federaciju kada se ja i moja porodica ovdje liječimo i nemamo gdje da odemo. Najveća pljačka, a to je monstruozno i izdajnički, su se dešavale u zdravstvu, tamo gdje se ljudi liječe“, kaže potpredsjednica PDP-a.

Ona navodi da je novi zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima na nivou Srpske lažni zakon.

„Zato što stupa na snagu za šest mjeseci. Zato što nam ministar nije odgovorio ni na jedno konkretno pitanje. Pitali smo ga zašto tek za šest mjeseci? Da li se poništava time stari zakon na nivou BiH? Ključno pitanje je da li taj zakon rješava pitanje kiseonika? Ja nisam vidjela da je taj zakon riješio problem kiseonika“, objašnjava ona.

Time je vlast obesmislila sve zaključke Narodne skupštine Republike Srpske, naglašava Trivićeva i dodaje da dalje priče sa Dodikom nema jer u njegovoj suludoj politici jedinstva ne može biti.

(BN)

CATEGORIES
Share This