Pogledajte film TV Žurnal: SVI DODIKOVI PRSTI – Od laktaškog švercera do ruskog tajkuna

Pogledajte film TV Žurnal: SVI DODIKOVI PRSTI – Od laktaškog švercera do ruskog tajkuna

Milorad Dodik uprkos svemu što govori protiv bosanskohercegovačkog pravosuđa, u stvari ga voli baš ovakvog, korumpiranog i pod političkim uticajem, jer mu omogućava da i dalje bude na slobodi.

Kada slušate lidera Saveza nezavisnih socijaldemokrata i aktuelnog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika rekli bi nema poštenijeg političara koji je sve podredio “borbi za svoj narod”. Vajka se Dodik kako živi od plate i prihoda od poljoprivrede, kako mora otplaćivati veliki kredit za skromnu vilu na Dedinju i kako su mu djeca nezaposlena..

Brojne afere u kojima je navođen kao glavni akter sa velikim sumama novca koji je otuđen što iz budžeta, što od onih koji bez Dodika nemaju šanse pokrenuti neki biznis u Republici Srpskoj, ne mogu biti tek niz slučajnosti ili kako Dodik kaže, špekulacija i podmetanja.

U pozadini, Dodik krije svoje višemilionske poslove, kako u BiH , tako i u Srbiji, Rusiji, Kipru… I u njegovom slučaju vrijedi pravilo „ne pitaj za prvi milion“…

U filmu govore: Branko Perić, Zlatko Miletić, Mirsad Bajraktarević, Brita Hilpert, Darko Trifunović, Milan Tegeltija, Branislav Borenović, Ivica Puljić…

Pogledajte film:  SVI DODIKOVI PRSTI – Od laktaškog švercera do ruskog tajkuna.

(Zurnal.info)

CATEGORIES
Share This