Pao rebalans budžeta na skupštini Gacka

Pao rebalans budžeta na skupštini Gacka

Haos na sjednici gatačke skupštine danas je rezultovao padom rebalansa budžeta za koji načelnik Gacka Ognjen Milinković nije uspio obezbjediti većinu.

Jedan nezadovljni odbornik većine, Siniša Šuković nije došao na današnje zasjedanje. Takođe, odborniva DNS-a Jovana Kundačina je imala svoje zahtjeve vezano za rebalans koji nisu uvaženi.

Na primjedbe odbornika SNSD-a i SP-a da će neusvajanjem rebalansa budžeta pojedini budžetski korisnici biti uskraćeni za lična primanja, odbornici SDS-a i PDP-a su žustro reagovali uptužujući načenika Milinkovića i odbornike većine da ne zamjenjuju  teze i ne ucjenjuju odbornike opozicije jer je načelnik isključivo odgovoran da obezbjedi potrebnu većinu.

Odbornica SDS-a Jelica Bjeković je za naš portal izjavila da je “razočarana odnosom načelnika opštine i skupštinskog rukovodstva jer ne konsultuje sve odbornike oko rebalansa i sada traže da podrže isti jer je neozbiljno. Kako da opozicija podrži rebalans budžeta koji ima 700.000 KM više od prihoda PDV-a, a 410.000 KM deficita?”

“Ako načelnik nije u stanju da obezbjede većinu neka podnese ostavke”, rekla je Bjeković.

ISTOK

 

 

 

 

CATEGORIES
Share This