Oštra reakcija: Konobari pozvali sindikalce rudara da im se izvinu!

Oštra reakcija: Konobari pozvali sindikalce rudara da im se izvinu!

Sinoćnje gostovanje predstavnika sindikata u emisiji “Izazovi” izazvalo je veliku pažnju javnosti u Gacku, ali i oštru reakciju na izjave sindikalaca rudara kojima su potcijenili ugostiteljske radnike.

Izjave sindikalca Bjelogrlića da konobari u Gacku imaju veće plate nego radnici u rudniku izazvalo je revolt kod radnika u ugostiteljstvu u Gacku.

Jedan od dugogodišnjih konobara, Dušan Adžić za nas portal je rekao da je razočaran izjavom dotičnog gospodina.

“Podržavam njihovu sindikalnu borbu i treba da se bore za povećanje plata radnika u proizvodnji, ali pominjati nas konobare u tim kontekstima je ponižavajuće i licemjerno jer 90 posto konobara radi za minimalac, a prosječna plata na Termoelektrani je 1 400 KM. Danas u kafanama u Gacku rade samo oni, koji nemaju priliku da se zbog političkih ili nekih drugih razloga zaposle na Termoelektranu. Pitam dotičnog gospodina kada je tako dobro raditi u kafanama zašto je sina zaposlio na Termoelektranu, a ne u jednu od lokalnih kafana ili restorana.

Apelujem na urednike BN televizije da ubuduće vode računa u kakvom im stanju dolaze gosti i šta pričaju.”

“U najmanju ruku bi trebao javno da se izvini svim konobarima u Gacku”, smatra Adžić.
Bojan Soknić, takođe dugogodisnji ugostiteljski radnik iz ovog grada za naš portal je rekao da je razočaravajuća izjava gospodina Bjelogrlića.

“Iako sam otac dvoje maloljetne djece, supruga nezaposlena, ostao sam bez posla u opštini zbog političkih razloga i da bih prehranio porodicu opet sam se uhvatio tacne i konobarisanja. Nisam mogao da vjerujem sta slušam. Ne znam zašto ovo treba covjeku koji godinama koristi velike pogodnosti Sindikalne organizacije i Elektroprivrede”.

I ja i moj brat smo godinama ugostiteljski radnici samo zbog toga sto nismo mogli dobiti posao na Termoelektrani i što nam je tako “dobro” kako izjavi gospodin. Moj brat je otišao trbuhom za kruhom, a i ja sam primoran svoju egzistenciju potražiti van Gacka”, izjavio je Predrag Radmilovic.

ISTOK

CATEGORIES
Share This