„Novinarima flaster na usta za nastavak kriminala“

„Novinarima flaster na usta za nastavak kriminala“

Glasno o „patriotizmu“ i tiho o kriminalu – to je plan vladajuće strukture koja se odlučila da kriminalizuje klevetu uprkos oštrom protivljenju javnosti.

Ovako je poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Tanja Vukomanović ocijenila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Кrivičnog zakonika kojima se uvodi kriminalizacija klevete, a koji će se naći na dnevnom redu naredne sjednice, 18. jula.

„Iako imaju svoje medije, svoja lažna saopštenja i sredstva da stvari predstave onakvima kakve nisu, nisu uspjeli da sakriju kriminal, pljačku, nasilje i afere koje su obišle region, pa i svijet. Zato su odlučili da u naredne pljačke idu spremni, jer će svakog ko se usudi da poviče „lopov“ i uvrijedi njihvu čast, pokušati kazniti na njima adekvatan način“, ističe Vukomanovićeva.

Кaže da je vladajuća većina u stanju da čitavu Republiku Srpsku vrati desetine godina unazad, naprave pometnju u pravosuđu, još nas približe diktaturi i stave flaster na usta novinarima, samo da bi mogli da nastave sa svojim kriminalom.

„Ruše ugled Republike Srpske, da bi sačuvali svoj. Кlevatanje i širenje neistina ovim izmjenama zakona neće stati, jer postoje portali koji nemaju impresum, niti autore tekstova i mogu da napišu šta god žele bez da bilo ko odgovara. Da je vlasti stvarno stalo do istine i pravde, zajedno sa novinarima bi pravili zakon o medijima, radili na boljim uslovima rada u medijma i resvjetljavali napade na novinare“, kaže Vukomanovićeva.

Ona dodaje da se nada se da su kolege narodni poslanici svjesni da podrškom ovim odlukama ne glasju u ime naroda, da će izgubiti čast i ugled i bez krivičnog postupka i da im nijedna kazna to neće vratiti.

„Da li će ikome proraditi savjest ili su se osilili i misle da im pravda nikada neće trebati? Još nije kasno da vlast povuče sporne izmjene zakona, kao ni da svi mi koji smo protiv iskoristimo sva demokratska sredstva da se ovim promjenama suprotstavimo. Zato, vidimo se u utorak u 9 časova na Trgu Кrajine. Jer, ako im ovo prođe, nećemo ni znati šta je sljedeće, jer se o tome neće smjeti ni pričati“, poručila je Vukomanovićeva.

(BN) Foto: Instragram

CATEGORIES
Share This