Nova skupštinska većina u Stanarima “počistila” SNSD-ove kadrove

Nova skupštinska većina u Stanarima “počistila” SNSD-ove kadrove

Nova skupštinska većina u Stanarima koju čine US, SDS, SP i DNS nije gubila vrijeme, pa je već na konstitutivnoj sjednici lokalnog parlamenta “počistila” SNSD-ove kadrove sa čelnih pozicija u javnim preduzećima i ustanovama, načelnike opštinskih odjeljenja, te članove upravnih i nadzornih odbora.

Sa svojih pozicija između ostalih smijenjeni su direktori Centra za kulturu, Doma zdravlja i Centra za socijalni rad, zatim načelnici odjeljenja za opštu upravu, te privredu i finansije, kao i članovi upravnih i nadzornih odbora u “Ekosferi”, Sportsko-turističkoj organizaciji, i ostalim javnim preduzećima i ustanovama.

“Mislim da je to jedan sasvim prirodan proces. Došlo je do promjene vlasti, svi kadrovi su bili u statusu vršioca dužnosti, znači nisu bili izabrani konkursom. Došla je nova skupštinska većina i logično je da će na rukovodeće pozicije postaviti kadrove za koje mi smatramo da taj posao mogu i trebaju obnašati u narednom periodu”, kaže Denis Stevanović, predsjednik Skupštine opštine (SP).

S tim se ne slažu u SNSD-u jer su kažu njihovi kadrovi dobro obavljali svoj posao u proteklih pet godina.

“Očigledno da četiri političke partije koje su ovaj put sačinile skupštinsku većinu rade uglavnom na uhljebljenjima određenih političkih aktivista. Smatram da nije realno razriješiti nekog dužnosti, nekog ko je radio korektno svoj posao, direktori ustanova, i javnih preduzeća, a dovoditi ljude koji ničim nisu dokazani. Znači, mi smo imali ovdje tri, četiri direktora javnih ustanova, preduzeća koji su vrlo korektno radili svoj posao… Razumijem političku aktivnost da tu nova vlast dovede svoje ljude, ali trebalo bi obrazložiti”, rekao je Goran Jerinić, predsjednik stanarskog SNSD-a, te dodao da je ta stranka utemeljila opštinu i pokrenula razvoj.

Radojica Ćelić, načelnik opštine Stanari (US) poručuje da su lokalna skupština u prošlom mandatu, kao i načelnik opštine “držali načelnike odjeljenja u statusu vršilaca dužnosti praktično četiri godine”.

“Isto tako i direktori preduzeća su bili u statusu v.d. četiri godine što nije u skladu sa zakonom, ali takođe i članovi upravnih i nadzornih odbora su bili u statusu v.d. U mandatu ove Skupštine, a i u mom mandatu kao načelnika opštine za šta ja budem predlagač to tako neće biti, nego ćemo se strkitno pridržavati zakona.

Birali smo pažljivo kadrove koji će da budu na pozicijama, to su stručni i odgovorni ljudi i od njihe će se tražiti sposobnost, znanje i rad u skladu sa zakonom, tako da ćemo u dogledno vrijeme raspisati konkurs i imenovati načelnike odjeljenja, odnosno direktore javnih preduzeća”, izjavio je Ćelić.

On je dodao da ga je nakon preuzimanja vlasti dočekala ogromna “rupa” u budžetu zbog čega će kaže biti sprovedena revizija, nakon koje će javnosti predočiti kakvo je stanje u opštinskoj kasi.

(nezavisne)

CATEGORIES
Share This

COMMENTS