Nenad Nešić ministar bezbjednosti, Denis Šulić za ljudska prava i izbjeglice

Nenad Nešić ministar bezbjednosti, Denis Šulić za ljudska prava i izbjeglice

Vladajuća koalicija u Republici Srpskoj odredila je kadrove za novi saziv Savjeta ministara BiH, a među njima će, osim starih i „provjerenih“, svoje mjesto naći i lider DNS i donedavni potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Odlično obaviješteni izvori Srpskainfo otkrivaju da će novi ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH biti lider DNS, Nenad Nešić, dok bi funkcija ministra za ljudska prava i izbjeglice trebalo da pripadne donedavnom potpredsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Denisu Šuliću (SNSD).

Takođe, u dogovoru s partnerima iz FBiH predviđeno je da mjesto zamjenika ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa pripadne nekom od kadrova Demosa, zamjenika ministara civilnih poslova daće Ujedinjena Srpska, dok bi poziciju zamjenika ministra odbrane BiH trebalo da popuni neko od kadrova SNSD.

Kao što je Srpskainfo ranije objavio, Zoran Tegeltija (SNSD) biće ministar finansija i trezora u novom sazivu Savjeta ministara BiH, a na funkciji ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa ostaće Staša Košarac (SNSD).

Katera

CATEGORIES
Share This