Napeta situacija u cijeloj Crnoj Gori

Napeta situacija u cijeloj Crnoj Gori

Nakon hapšenja i zadržavanja u pritvoru vladike Joanikija i više sveštenika SPC, protesti građana i u Budvi, Podgorici i Beranama…

Građani, koji su se okupili nakon 20 časova ispred Starog grada i krenuli u protestnu šetnju ka zgradi opštine, uzvikivali su: “Ne damo svetinje”, “Ne damo vladiku”, “Milo, lopove” i “Ustala je Crna Gora, svetinja se branit” mora”. Skupu su prisustvovali i inspektori u civilu, prenose Vijesti. Za večeras je u 20 časova zakazano je ponovno okupljanje.

Veliki broj građana demonstrira večeras i u Beranama zbog hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i više sveštenika SPC.

Građani su se okupili u centru, odakle su uputili prema zgradi policije, gde su uzvikivali “Ne damo vladiku”, navode crnogrske “Vijesti”. red zgradom Centra bezbjednosti nalaze se pojačane policijske snage.

Poslije polučasovnog protesta pred policijom, demonstranti u Beranama prošetali su čitavim gradom, vratili se ponovo pred policiju, a zatim se uputili prema manastiru Ðurđevi stupovi.

Ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici okupile su se pristalice SPC, navodi crnogorski portal Antena M.

Kako se vidi na snimku koji je na društvenim mrežama emitovao Marko Milačić, građani su pristizali pešice i automobilima. Nije poznato u čijoj organizaciji su se pristalice okupile.

Pojačano je prisustvo policije oko Hrama, a situacija je mirna, navodi Antena M.

(Tanjug)

CATEGORIES
Share This

COMMENTS