“Najveća srpska pobjeda u 20. vijeku” Miličević čestitao građanima Dan Republike

“Najveća srpska pobjeda u 20. vijeku” Miličević čestitao građanima Dan Republike

Danas se sjećamo političke odvažnosti onih koji su prije 31 godinu imali viziju političkog organizovanja Srba zapadno od Drine kako nam se ne bi ponovila sudbina Drugog svjetskog rata ili potencijalna asimilacija u druge etnicitete zarad biološkog opstanka.

Poručio je ovo v.d. predsjednika SDS, Milan Miličević povodom 9. januara, Dana Republike Srpske, ističući da su ti politički prvaci, hrabri i smjeli, koji su postavili temelj institucionalnog okvira Republike Srpske, bili predstavnici Srpske demokratske stranke.

– Zbog toga je Stefandan jednako kao i Petrovdan, dan osvivanja Srpske demokratske stranke utkan u našu istoriju i naša je dužnost da praznujući ga, pamtimo sve žrtve podnijete kako bi danas naša Republika postojala- rekao je Miličević.

On je poručio da su Srpska demokratska stranka, narod i vojska tronožac koji je iznio teret odbrambeno-otadžbinskog rata i izvojevao najveću srpsku pobjedu u 20. vijeku.

– Danas posebna zahvalnost svim borcima Vojske Republike Srpske koji su hrabro odbranili našu zemlju i očuvali ono što je politički stvoreno 9. januara aktom Skupštine srpskog naroda Bosne i Hercegovine na Palama- istakao je Miličević.

On kaže da za njega 9. januar ima još poseban značaj jer je Stefandan crkveni zaštitnik njegove porodice i tako će taj datum vječno biti inspiracija za njega zašto je važno živjeti, boriti se i opstati u zemlji gdje su korijeni toliko snažni i neraskidivi.

Miličević je na kraju svoje poruke čestitao građanima Dan Republike Srpske.

(Srpskainfo)

CATEGORIES
Share This