Najnovije: Rat u Ukrajini, 32. dan – Gradovi Donbasa pod vatrom ukrajinske artiljerije. U opkoljenim Mariupolju i Černihove vode se borbe

Najnovije: Rat u Ukrajini, 32. dan – Gradovi Donbasa pod vatrom ukrajinske artiljerije. U opkoljenim Mariupolju i Černihove vode se borbe

Najnovije vijesti iz Ukrajine:

  • Ruska specijalna vojna operacija u Ukrajini. Gradovi Donbasa i dalje su pod napadima ukrajinskih snaga. U Mariuopolju se i dalje vode bitke ruskih snaga i ukrajinskih neonacističkih bataljona, dok Rusija u međuvremenu pokušava da civilima iz tog grada obezbjedi humanitarnu pomoć.

  • Zaharova otkrila „đavolski plan“ Amerike u Ukrajini. Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova nazvala je američku vojno-biološku aktivnost u Ukrajini „đavolskom planom“ i, koristeći otvorene izvore, napravila hronološki spisak aktivnosti SAD u Ukrajini u vojno-biološkom pravcu. Otvoreni izvori, kao i dokumenti koji su procurili na internet (uključujući i preko „Vikiliksa“) daju približnu predstavu o stepenu uključenosti američkih političkih elita u vojno-biološku aktivnost u Ukrajini, napisala je portparolka na Telegram-kanalu, stavivši za naslov svog posta – „BioBajden“. – Previše je praznina u ovom zaista đavolskom planu koje tek treba popuniti – ocijenila je Zaharova.
  • Ukrajinci izgubili skoro 50 vojnika za dan Ukrajinske snage izgubile su tokom jučerašnjih sukoba gotovo 50 vojnika, kao i tehniku, saopštila je Narodna milicija DNR.

  • Rusi opkolili Černihov. Černihov, grad na sjeveru Ukrajine, opkolile su ruske snage, a gradonačelnik je jutros rekao da je u gradu 44 teško ranjenih ljudi, od kojih je troje djece, koji ne mogu biti evakuisani. Kako prenosi Skaj Njuz, raste strahovanje da bi Černihov, koji se odupire ruskim napadima od početnih dana invazije, mogao postati novi Marijupolj – grad je u potpunosti opkoljen, a stanovnici koji ne mogu da pobjegnu suočeni su s nestankom struje i pitke vode.
  • Uništeno 18 ukrajinskih bespilotnih letilica. Od početka specijalne vojne operacije, uništeno je ukupno 289 dronova, 1.656 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 169 višecevnih raketnih bacača, 684 artiljerijskih sredstava i minobacača, kao i 1.503 jedinice specijalnih vojnih vozila – precizirao je portparol ruskog Ministarstva odbrane.
  • Lavov: Uništeno skladište nafte. Osim toga, krstarećim raketama visoke preciznosti u gradu Lavovu uništeni su pogoni Lavovske radioremontne fabrike. Ovo preduzeće vršilo je velike popravke i modernizaciju protivvazdušnih raketnih sistema ‘Tor’ i S-125, radarskih stanica za ukrajinsko vazduhoplovstvo – rekao je Konašenkov.

ISTOK

CATEGORIES
Share This