Najnovije: Rat u Ukrajini, 312. dan – Uništena baza ukrajinskog puka u Hmeljnickom; Ukrajinci gađali bolnicu u Pervomajskom

Najnovije: Rat u Ukrajini, 312. dan – Uništena baza ukrajinskog puka u Hmeljnickom; Ukrajinci gađali bolnicu u Pervomajskom

Najnovije vijesti iz Ukrajine:

  • Iz analize Američkog instituta za proučavanje rata:

– Ruske snage pokrenule još jedan raketni udar na kritičnu infrastrukturu Ukrajine

– Rusija i Ukrajina razmijenile zarobljenike.

– Ruske trupe nastavile su ograničene jurišne operacije na liniji Svyato-Kremennaya.

– Ruske snage nastavljaju operacije na istoku regije Zaporožje i na jugu.

Ukrajinci trpe velike gubitke u sektoru Artemovska

Noćni napad ruske artiljerije u Artemovsku

  • ⚡️Ruska vojska uništila je bazu 8. puka ukrajinskih snaga za specijalne operacije u Hmeljnickom

Vojna jedinica elitnih ukrajinskih specijalnih snaga pogođena je raketom tokom jučerašnjeg masovnog udara. 8. SSO puk iz Hmeljnickog smatra se najboljom jedinicom specijalnih snaga u Ukrajini. Podaci o neprijateljskim gubicima još nisu dostupni.

  • Gađana fabrika dronova

Ruska vojska saopštila je u nedjelju da je gađala fabrike dronova u napadima na ukrajinske gradove, uključujući Kijev u subotu, kako bi spriječila planirane terorističke napade.

„Oružane snage Rusije izvele su 31. decembra 2022. godine precizan vazdušni napad velikog dometa na ukrajinska odbrambena industrijska postrojenja uključena u proizvodnju dronova za napad koji se koriste za izvođenje terorističkih napada na Rusiju“, navodi se u dnevnom listu ruskog Ministarstva odbrane.

  • U ukrajinskom granatiranju bolnice u Pervomajsku poginulo šest ljudi

U ukrajinskom granatiranju bolnice u Pervomajsku, u samoproglašenoj LNR, poginulo je šest osoba, pacijenti i medicinsko osoblje, izjavila je danas Tatjana Kovaleva, zamjenica glavnog ljekara u bolnici.

Ona je rekla da je u toku raščišćavanje ruševina, tako da broj poginulih može biti veći, prenosi RIA Novosti. Kovaleva je navela da su ukrajinske snage izvele tri udara i iznijela tvrdnju da su gađale ponovo jer su znale da će tada biti u toku evakuacija povrijeđenih.

Dodala je da je povrijeđeno nekoliko pacijenata i da su hitno prebačeni u druge bolnice.

RIA Novosti navodi da je u vrijeme napada u jednoj od sala bila u toku operacija i da su poginula najmanje dva ljekara koji su operisali, a da je pacijent srećom nepovrijeđen.

Prethodno su vlasti samoproglašene Luganske Narodne Republike, čije je pripajanje proiglasila Rusija, saopštile da je šest civila povrijeđeno u ukrajinskom granatiranju Pervomajska, a da je u napadu srušena zgrada bolnice.

Ukrajinske oružane snage ispalile su u subotu tri rakete HIMARS na Pervomajsk, prenoo je TASS.

ISTOK

CATEGORIES
Share This