Najnovije: Rat u Ukrajini, 276. dan – Ruski padobranci u Donbasu; Rusi ušli u Novoselovskoe

Najnovije: Rat u Ukrajini, 276. dan – Ruski padobranci u Donbasu; Rusi ušli u Novoselovskoe

Najnovije vijesti iz Ukrajine:

  • Ruski padobranci u Donbasu

Jedinice ruskih padobranaca poslate su u Donbas posle povlačenja iz Hersona, piše Telegraf.

Britanski vojni obavještajci otkrivaju da su se vazdušno-desantne jedinice, u kojima su najistaknutiji ruski vojnici, vratile na bojno polje uprkos tome što su oslabljene poslije devet mjeseci rata.

Neke jedinice VDV-a su vjerovatno bile pojačane mobilisanim vojnicima. Iako će loše obučeni vojnici oslabiti navodni elitni pedigre VDV, Rusija će vjerovatno rasporediti ove jedinice u sektore koji se smatraju posebno važnim, tvrdi Ministarstvo odbrane Ujedinjenog Kraljevstva.

Ruske jedinice VDV bile su dio ruske odbrane u Hersonu. Putinovi elitni padobranci imaju reputaciju odlučnosti i sklonosti beskompromisnom nasilju. Kremlj ih koristi kao udarne trupe koje su napale strateške lokacije u prvim satima ruske invazije u februaru.

“Potencijalni operativni zadaci VDV uključuju odbrambenu podršku u oblasti Kremin-Svatova u oblasti Luganska ili jačanje ofanzivnih operacija u pravcu Bahmuta”, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

  • Živo blato na frontu!

Da razumjemo one koji kažu zašto nema kretanja! U takvim uslovima vojske se sada kreću. U takvim uslovima Rusi su zauzeli Pavlovku kod Ugledara.

  • Žestoke bitke u rejonu Artemovska, Rusi ušli u Novoselovskoe

Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju udare na koncentracije Oružanih snaga Ukrajine u aglomeraciji Slavjansk-Kramatorsk.

Juče su stigle na lokaciju „legije stranaca“ u Kramatorsku. Danas nove rakete stižu u industrijsku zonu. Treba napomenuti da sada preko Kramatorska i Slavjanska dolazi do prebacivanja dodatnih neprijateljskih snaga na pravac Artemovsk i Krasnolimanskoe.

Ruske trupe su uspješno napredovale u pravcu Svatova i ušle u Novoselovskoe, gdje sada izvode jurišne operacije za oslobađanje sela koje je neprijatelj zauzeo tokom jesenje ofanzive.

  • Pušilin: Napredujemo

Ruska vojska napreduje duž gotovo cijele linije fronta, rekao je vršilac dužnosti predsjednika Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin.

“Naše jedinice rade u teškim uslovima, uključujući vremenske uslove, ali ipak napreduju”, rekao je on za TV kanal “Rusija 1”.

  • Spriječen pokušaj ukrajinskih diverzanata

Ruske snage su spriječile pokušaj ukrajinske diverziono-obavještajne grupe da se probije u Zaporošku oblast. Kako su saopštile vlasti regiona, likvidirano je 40 ukrajinskih vojnika.

ISTOK

CATEGORIES
Share This