Najnovije: Rat u Ukrajini, 245. dan – Uništena baza kadirovaca?; Kadirov pozvao u Džihad

Najnovije: Rat u Ukrajini, 245. dan – Uništena baza kadirovaca?; Kadirov pozvao u Džihad

Najnovije vijesti iz Ukrajine:

  • Kadirov je rat u Ukrajini nazvao džihadom

„Dajem vam riječ: napadaćemo ih svaki dan. Nećemo uzeti ove šejtane u zarobljenike. Spalićemo ih. Nećemo nigdje stati. Naša teritorija nije Zaporožje, nije Herson. Naša teritorija je Odesa, Kijev, Harkov. Svi regioni i Ukrajina u cjelini su naša teritorija, Rusi. Kunem se imenom Svemogućeg – ovo je veliki džihad. I nećemo stati“, rekao je Kadirov, obećavši da će uskoro biti „dobre vesti“.

  • #IURI brifing

Kijev možda priprema prljavu atomsku bombu kako bi izgledalo kao ruska upotreba taktičkog nuklearnog oružja. Cilj je da se od Rusije napravi parija i da se ostatak svijeta otuđi od nje. Ako Kijev to uradi, velike površine zemlje će ostati kontaminirane decenijama i ljudi neće moći da žive tamo. Rusija je podigla mnogo buke na međunarodnom planu i nadamo se da se ukrajinsko rukovodstvo neće usuditi da upotrijebi bombu.

Ukrajinski obavještajci izvještavaju da se ruska grupa u Hersonu pojačava i grade odbrambene linije. Takođe, ruska administracija Hersona pozvala je voljno meštane da se priključe teritorijalnoj odbrani.

Ove nedjelje se očekuje neprijateljski napad velikih razmjera. Diverzioni napadi na Svatovo. Rusi nastavljaju pritisak kod Donjecka. Nema potvrde jučerašnjeg izvještaja o opkoljavanju neprijateljskog uporišta u Opitnoju kod Bahmuta. Sporo ali stabilno rusko napredovanje u Solidaru.

Kolona ukrajinskih vojnih vozila pod artiljerijskom vatrom

  • Seriji eksplozija u Dnjepropetrovskoj oblasti, koja se nalazi pod kontrolom Kijeva

🇷🇺⚔️🇺🇦 Kako prenose ukrajinski mediji, ruske bespilotne letjelice pogodile su parking vojnog magacina, gdje se prema njihovim riječima nalaze kamioni pokriveni ceradom. Pretpostavlja se da su ukrajinske snage municiju prevozile civilnim kamionima.

  • Uništena baza kadirovaca

Član Oblasnog saveta Hersona Serhij Klan rekao je u intervjuu za ukrajinsku televiziju da su ukrajinske snage uništile bazu tzv. kadirovaca.

Događaj se, kako tvrdi, zbio na lijevoj obali rijeke Dnjepar u Hersonskoj oblasti.

“Kadirovci su prešli na lijevu obalu i nisu odoljeli da snime selfije i da ih objave. Njihovu bazu su sinoć uništile ukrajinske snage”, rekao je on.

On kaže da je poginulo 40, a 60 teško ranjeno.

  • Likvidirani strani plaćenici

Jedinice Oružanih snaga Rusije zadale su snažan udarac grupi stranih plaćenika iz Kijeva, koji su 24. oktobra pokušali da izvedu napad u području Kremenoj, Luganska Narodna Republika, izjavio je Prvom kanalu pomoćnik ministra unutrašnjih poslova LNR Vitalij Kiseljov.

On je napomenuo da su u protekle dvije nedjelje grupe plaćenika od 15 do 50 ljudi, bez podrške oklopnih vozila, pokušavale da „opipaju” i probiju liniju odbrane savezničkih snaga.

  • Vojska DNR izvela je uspješan juriš na ukrajinske položaje u pravcu Marijnskog

Nakon toga, prema riječima boraca, aktivnost neprijatelja je opala. Vojska naziva Marijinski sektor fronta jednim od najtežih:

„Naprijed su polja i privatne kuće. Privatni sektor su ukrajinski nacionalisti pretvorili u jedno čvrsto utvrđeno područje.

Zabetonirani rovovi od dva metra, podzemne komunikacije, takođe betonirane.

Snimak direktnih borbi u rovovima

  • Sada se na liniji fronta u pravcu Hersona nalazi veliki broj uništene ukrajinske tehnike

Ovo je saopštio zamijenik šefa regiona Kiril Stremousov, postavljajući video sa sajta.

„Od njemačkih do australijskih oklopnih vozila. Sve je to već uništeno na hersonskom pravcu.

“Naši vojnici na prvim linijama su borbeno raspoloženi. Naši momci su spremni da stoje do kraja za ruski Herson i da u bliskoj budućnosti oslobode sve ruske zemlje od fašizma“, dodao je on.

ISTOK

CATEGORIES
Share This