Najnovije: Rat u Ukrajini, 228. dan – Srušen i odmah obnovljen Krimski most; Na Hersonskom pravcu ne ide Ukrajincima

Najnovije: Rat u Ukrajini, 228. dan – Srušen i odmah obnovljen Krimski most; Na Hersonskom pravcu ne ide Ukrajincima

Najnovije vijesti iz Ukrajine:

  • Srušen Krimski most

Ukrajinci su kamionom napunjenim eksplozivom izvršili diverziju i srušili Krimski most.

Krimski most je ključna putna i željeznička veza Krima sa Rusijom.

U eksploziji su poginule tri osobe.

Rusija prijeti adekvatnim odgovorom.

Ruska saobraćajna policija je pogledala u prikolicu kamiona, ali nisu vidjeli ništa sumnjivo. Nekoliko minuta kasnije, sudeći po kamerama, kamion je dignut u vazduh, prenose ruski mediji.

Restauracija mosta počeče danas, odmah po završetku rada Istražnog komiteta, FSB, napomenuo je Aksjonov;

Krim je obezbijeđen strateškim snabdijevanjem gorivom na nekoliko mjeseci, saopštavaju vlasti.

Reakcija kijevskog režima na uništavanje civilne infrastrukture ukazuje na njegovu terorističku prirodu, rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, povodom eksplozije na Krimskom mostu.

  • Britanci opravdavaju ukrajinsko ubijanje civila

Britanski Dejli mejl opravdava ubistvo “civila- kolaboracionista” na “oslobođenim” harkovskim teritorijama od strane ukrajinskih snaga! Pri tome civile nazivaju svinjama!

 

  • Kadirov: Spremno još 70.000 Čečena

Lider Čečenije Ramzan Kadirov rekao je da je još 70.000 čečenskih boraca spremno da se pridruži grupaciji od 10.000 ljudi koji su u ovom trenutku angažovani u zoni specijalne vojne operacije

“Deset hiljada čečenskih boraca već je uključeno u ovu plemenitu stvar. Ako treba, još sedamdeset hiljada je spremno da im se pridruži”, napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu. On je dodao da su Čečeni spremni da brane svoju otadžbinu.

“Srdačno sam pozdravio ove dostojne sinove čečenskog naroda, koji su u svakom trenutku spremni da brane svoju otadžbinu i izvrše bilo koje naređenje našeg izuzetnog lidera”, dodao je Kadirov.

  • Brifing ruskog Ministarstva odbrane

❌ Ruska vojska likvidirala je u Harkovskoj oblasti preko 220 ukrajinskih vojnika, dok je ruska avijacija na teritoriji Donjecke Narodne Republike likvidirala još 100 Ukrajinaca, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

✖️ Prema saopštenju, u pravcu Kupjanska, neprijatelj je pomoću dva pojačana bataljona pokušao ofanzivu u pravcu dva naselja u Harkovskoj oblasti. Ruske jedinice su sve napade uspješno odbile. Likvidirano je preko 100 ukrajinskih vojnika, dva tenka, pet borbenih vozila pješadije i četiri automobila.

💥 Pored toga, usljed intenzivnog napada na neprijateljske rezervne snage u Harkovskoj oblasti, likvidirano je preko 110 ukrajinskih vojnika 14. mehanizovane brigade oružanih snaga Ukrajine i 19. bataljona teritorijalne odbrane.

⛔️ U pravcu Krasnog Limana, prilikom još jednog bezuspješnog pokušaja dvije pojačane čete ukrajinskih snaga da pređu rijeku Žrebec, ruska vojska likvidirala je preko 30 ukrajinskih vojnika, tri borbena vozila pješadije i pet kamioneta.

💥 U pravcu Južnog Donjecka odbijen je pokušaj kontra-napada jedinice 115. mehanizovane brigade oružanih snaga Ukrajine i Prve brigade. Eliminisano je preko 90 ukrajinskih vojnika, dva tenka, osam oklopnih borbenih vozila i šest vozila.

🚀 U Zaporoškom pravcu visokopreciznim oružjem Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije gađana je tačka privremenog razmještanja stranih plaćenika u gradu Zaporožju. Uništeno je više od 160 ekstremista.

❌ U pravcu Nikolajev-Krivi Rog neprijateljske snage tri bataljonske taktičke grupe, tenkovskog bataljona i bataljona Nacionalne garde, koji je stigao iz zapadne Ukrajine, pokušali su da izvedu ofanzivu u pravcu više naselja u Hersonskoj oblasti. Svi napadi ukrajinskih snaga su odbijeni.

💥 Preko 240 ukrajinskih vojnika je ubijeno, a 12 tenkova, 14 borbenih oklopnih vozila, osam vozila i četiri komada artiljerijskog oruđa je uništeno djelovanjem ruskih jedinica.

  •  Na Hersonskom pravcu debakl Ukrajinaca

U pravcu Hersona ruske trupe su blagovremeno otkrile UkroDRG. Neprijatelj je pretrpjeo gubitke među ljudstvom (denacifikovana 300. na snimku) i bio je primoran da se povuče, piše ruski medij u prilogu videa!

  • Obnovljen saobraćaj na Krimskom mostu za automobile i autobuse

🔊 Lider Krima Sergej Aksjonov saopštio je da je obnovljen saobraćaj na Krimskom mostu za automobile i autobuse, pri čemu vozila prolaze maksimalnu inspekciju.

➡️ Za kamione će u naredna dva sata početi da saobraća trajekt „Kerč 2“.

⏭ Željeznički saobraćaj bi trebao da bude ponovo uspostavljen do kraja dana.

ISTOK

CATEGORIES
Share This