Najnovije: Rat u Ukrajini, 185. dan – Prepolovljena ukrajinska jedinica “Berlin”; Uništen voz, poginulo preko 200 rezervista

Najnovije: Rat u Ukrajini, 185. dan – Prepolovljena ukrajinska jedinica “Berlin”; Uništen voz, poginulo preko 200 rezervista

Najnovije vijesti iz Ukrajine:

  • BRIFING

Savezničke ruske snage u potpunosti posjeduju inicijativu kod Harkova, udarajući neprijatelja po volji, napredujući gdje god je to izvodljivo.

Neprijateljski kontranapad odbijen u Bahmutu, kao rezultat toga malo napredovanje saveznika. U blizini Bahmuta, manje od 2 km ostalo do ključnog sela Kurdjumovka, u blizini Kodema, to bi olakšalo napredovanje.

Solidarno: nepromijenjeno.

Advejevka: nepromijenjena.

Nikolajev: aktivna jurišna akcija, pritisak na grad se nastavlja iz dva pravca.

Čini se da AFU pokušava da primjeni direktivu o „aktivnoj odbrani“ Zalužnog, u kontranapadima na nekoliko lokacija.

Nova taktika, do sada neuspješna zbog povećane sposobnosti izviđanja savezničkih trupa.

“Napredovali smo u pravcu Krivog Roga i Nikolajeva. Na Donjeckom pravcu odbili smo nekoliko kontranapada i napredovali u rejonu Ugledara. Na Donjeckom pravcu uništena su 3 poljska skladišta i gomila opreme i ljudstva. Sve ide kako treba”- tvrde iz DNR-a.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je više od 50 ekstremista ubijeno u napadima na ukrajinske položaje u oblasti Severska i Jakovljevke.

Dve ukrajinske brigade (53. i 93), zbog velikih gubitaka u DNR i Harkovskoj oblasti, napustile su svoje položaje i otišle iz područja borbenih dejstava.

  • Ruska vojska nastavlja napredovanje – iz rezimea Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine:

Na cijeloj liniji fronta od pravca Harkova do južnog Buža, Oružane snage RF granatiraju iz topovske i raketne artiljerije.

Na Donjeckom pravcu ruske jedinice nastavljaju jurišna i ofanzivna dejstva.

Na pravcu Artemovsk kod Soledara, Artemovska i Kodema Oružanih snaga RF vođena je ofanzivna bitka.

  • Prepolovljena ukrajinska jedinica “Berlin”

“Od 120 ljudi, 55 je preživjelo” – rekao je komandant neimenovane ukrajinske jedinice pod pozivnim znakom „Berlin” u intervjuu za Njujork tajms. Lokacija – Bakhmut.

„Berlin“ je komandovao relativno nedavno, pošto je prethodnom komandantu ove jedinice od artiljerijskog udara Oružanih snaga RF otkinuta ruka.

Kako navodi „Berlin”, divizija trpi gubitke u velikom broju ranjenih od amputacija i posljedica pristizanja mina, raketa i granata. „Ostali su mrtvi“, rezimirao je intervju.

  • Potopljena dva ukrajinska ratna broda!

Ukrajina je izgubila patrolni čamac Slavjansk i jurišni minolovac Geničesk,potvrđuje ukrajinski kanal Odesa!

Oba su potopljena tokom izvođenja misija krstarećim raketama iz aviona kod Novofedorovke.

Video prilozi:

Uništenje BMP-1 zajedno sa padobrancima Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Avdiivka:

Na ovim snimcima se vidi voz sa rezervistima AFU koji je 24. avgusta uništio ruski Iskander.

Kako smo juče izvijestili, kao rezultat direktnog pogotka projektila Iskander na vojni ešalon na željezničkoj stanici Chaplino u Dnjepropetrovskoj oblasti, više od 200 pripadnika rezervnog sastava Oružanih snaga Ukrajine i 10 jedinica vojne opreme je bilo uništeni na putu ka zoni borbenih dejstava u Donbasu.

Padobranci u pravcu Hersona pratili su kretanje neprijateljske grupe duž šumskog pojasa i demilitarizirali je (grupu) artiljerijom:

ISTOK

CATEGORIES
Share This