Najnovije: Rat u Ukrajini, 184. dan – Rusi ušli u Krasni Liman; Rusija rasporedila više od 700 borbenih aviona i helikoptera na ukrajinske granice

Najnovije: Rat u Ukrajini, 184. dan – Rusi ušli u Krasni Liman; Rusija rasporedila više od 700 borbenih aviona i helikoptera na ukrajinske granice

Najnovije vijesti iz Ukrajine:

  • Ruski napadi u pravcu Nikolajeva

U pravcu Nikolajeva ruska vojska izvodi napad na ukrajinske položaje u selima Partizansko i Ljubino. Vazdušna opasnost je bila aktivna cijele noći u Nikolajevskoj oblasti.

Ukrajinski mediji pišu da se borbe vode duž cijele linije razdvajanja u Harkovskoj oblasti.

Borbe u Harkovskoj oblasti

  • Rusi ušli u Krasni Liman

Povlačenje Oružanih snaga Ukrajine sa Krasnog Limana ka Slavjansku.

Trenutno je veći dio Krasnog Limana pod kontrolom Oružanih snaga RF.

  • Apel ukrajinske vojske Zelenskom

Još jedan apel ukrajinskih vojnika iz 2. streljačkog bataljona 53. zasebne mehanizovane brigade Ukrajine, koji trpe stalne gubitke na Donjeckom pravcu, nema sveobuhvatne podrške, obraćaju se za pomoć  Zelenskom i narodu… 👌-u opisu je videa!

  • Čečenima je “vruće” u Soledaru piše Kadirov!

“Vojnici specijalnih snaga „Ahmat” pod rukovodstvom vršioca dužnosti komandanta jedinice Ahmeda Sajdarhanova „Combat” uspešno ispunjavaju zadatke koje je postavilo rukovodstvo naše zemlje u Donbasu i Ukrajini.”-piše Ramzan Kadirov na svom telegram kanalu!

“Vruće je na području grada Soledara (DNR). Kukavički režući, kao šakali, i krijući se iza artiljerije, fašisti iz reda Bandere žurno napuštaju godinama pripremljene položaje i čitava utvrđena područja. Oni bježe i, kao i uvijek, napuštaju oružje koje se isporučuje iz Evrope, koje je Zelenski tako mukotrpno iznuđivao uz jemstvo za pobjedu koju je obećao. Bacači granata, malokalibarsko oružje, granate za bacače granata i još mnogo toga – ovo je arsenal koji je nedavno bio usmjeren protiv ruskih jedinica, a sada je u pravim rukama.”

“Ratnici iz Čečenije, zajedno sa jedinicama LNR i DNR, ne ostavljaju šansu nacistima i šejtanima da preduzmu bilo kakve uspješne akcije. Naši borci skoro svakodnevno pronalaze skrovišta sa oružjem, a trofeji su uvek prijatni za oko i nikad suvišni. Potpuna kontrola nad oslobođenim teritorijama, plansko čišćenje od pritajenih viškova – to je posao koji naši borci sa entuzijazmom obavljaju. Nema sumnje da će ga dostojno ispuniti.”-završio je Kadirov!

 

  • Propaganda?

Rusija je vjerovatno spremna da iskoristi svaku ukrajinsku vojnu aktivnost u blizini Zaporoške nuklearne elektrane u propagandne svrhe, saopštila je danas britanska obavještajna služba, a prenosi Gardijan.

Dok Rusija drži pod kontrolom ukrajinsku nuklearnu elektranu, glavni rizici za njen rad ostaju mogući poremećaji sistema za hlađenje reaktora, oštećenje njegovog rezervnog napajanja ili greške zaposlenih koji rade pod pritiskom, navodi se u najnovijem izvještaju Ministarstva odbrane Velike Britanije.

Ministarstvo je saopštilo da je prema snimcima od 21. avgusta, primjetno da Rusija održava pojačano vojno prisustvo na lokaciji, sa oklopnim transporterima raspoređenim u krugu od 60 metara od reaktora broj pet.

Britanski obaveštajci navode i da ruske trupe pokušavaju da prikriju prisustvo ovih vozila, prenosi britanski list.

  • Rusija je rasporedila više od 700 borbenih aviona i helikoptera na ukrajinske granice – komanda Oružanih snaga Ukrajine

Rusija je oko ukrajinskih granica koncentrisala više od 400 aviona i oko 360 borbenih helikoptera. Ovo je sa zabrinutošću izjavio govornik komande Vazduhoplovstva Ju.Ignat

“Oko naših granica nalazi se grupa ruskih aviona – više od 400 borbenih aviona. Ima i 360 helikoptera, od kojih je više od 150 jurišnih, kao što je Ka-52”, rekao je on.

Ignat je dodao i da ruska vojska stalno aktivno koristi avione za nanošenje udara na objekte Oružanih snaga Ukrajine, kao i za izviđanje i otkrivanje.

Video prilozi:

Nakon dužeg vremena snimak Čečena u borbi:

Ruski bacač plamena TOS 1:

Rusija objavila mapu neprijatelja (plava boja):

Kadirov sa “Noćnim vukovima”:

Šef Čečenije Ramzan Kadirov je na motociklu, zajedno sa članovima moto kluba Noćni vukovi, nakon rekonstrukcije otvorio jednu od centralnih ulica Groznog, Ulicu Lorsanov.

Događaj je bio tempiran da se poklopi sa 71. godišnjicom rođenja prvog predsednika Čečenske Republike Ahmat-Hadži Kadirova.

Posljedice udara “Solncepeka” po ukrajinskim položajima:

ISTOK

 

 

CATEGORIES
Share This