Najnovije: Rat u Ukrajini, 162. dan – Bitka za Soledar; Obruč oko Bahmuta sve izvjesniji!

Najnovije: Rat u Ukrajini, 162. dan – Bitka za Soledar; Obruč oko Bahmuta sve izvjesniji!

Najnovije vijesti iz Ukrajine:

  • “Uništili smo bazu”

Ruski PVO sistemi oborili su proteklog dana pet ukrajinskih bespilotnih letjelica u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) i Harkovskoj oblasti i presreli dvije balističke rakete Točka-U u Hersonskoj oblasti, saopštio je danas portparol ruskog Ministarstva odbrane, general-potpukovnik Igor Konašenkov.

Konašenkov je kazao da su ruske trupe izvršile udar preciznim projektilima na skladište naoružanja koje je isporučila Poljska i municiju u Lvovskoj oblasti. “Visokoprecizne rakete velikog dometa sa vazdušnim lansiranjem uništile su skladište u oblasti naselja Radehov u Lvovskoj oblasti, u kojem je bilo oružje i municija strane proizvodnje, isporučena kijevskom režimu iz Poljske”, naveo je portparol, prenosi TAS S.

Vazdušno-kosmičke snage Rusije eliminisale su “preko 50 militanata” tako što su udarile na mjesto razmeštanja ukrajinske vojske u Nikolajevki u DNR, saopštio je on. “Preciznim udarom Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na mjesto privremenog razmještanja 81. vazdušno-mobilne brigade ukrajinske vojske u Nikolajevki u Donjeckoj Narodnoj Republici zbrisano je preko 50 nacionalista i šest motornih vozila”, izjavio je Konašenkov, prenosi TAS S.

  • Obruč oko Bahmuta sve izvjesniji! Zauzeta još dva sela, Semigorje i Travnevoe.

  • Bitka za Soledar

Savezničke trupe napreduju u jugoistočnom dijelu grada.

Pomoćnik načelnika Ministarstva unutrašnjih poslova LNR izvještava o čišćenju fabrike građevinskog materijala KNAUF:

  • Izvještaj sa fronta:

Raketnim napadom na Radehiv u Lavovskoj oblasti uništena je baza sa oružjem i municijom strane proizvodnje koja je stigla iz Poljske;

Komandanti jedinica 132. izviđačkog bataljona Oružanih snaga Ukrajine kod Harkova odbili su da postupe po naređenjima komande i otišli ​​na mjesto privremenog razmještaja;

Ruski PVO sistemi oborili su pet ukrajinskih dronova za jedan dan, presreli dvije rakete Točka-U;

Više od 50 nacionalista i šest vozila uništeno je u Nikolajevki u udaru Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na privremeno mjesto razmještaja jedinice 81. aeromobilne brigade Oružanih snaga Ukrajine.

  • Glavni zaključci Američkog instituta za proučavanje rata:

▪Iran je možda poslao prvu seriju dronova u Rusiju i poslao pilote i osoblje za održavanje da se obuče za upravljanje ruskim Su-35.

▪Ruske trupe su izvele ofanzivne operacije sjeveroistočno i sjeverozapadno od Harkova.

▪Ruske trupe izvele su ograničene kopnene napade sjeverozapadno od Slavjanska i istočno od Severska.

▪Ruske trupe su postigle uspeh jugoistočno od Bahmuta i nastavile ofanzivne operacije sjeveroistočno i jugoistočno od Bahmuta.

▪Ruske snage su postepeno napredovale oko Avdijevke i nastavljaju da pokušavaju da napreduju jugozapadno od Avdijevke.

▪Ruske trupe su pokrenule dve ofanzive na sjeveru Hersonske oblasti i nastavljaju da prebacuju trupe na Južnu osovinu.

▪Subjekti Ruske Federacije formiraju nove dobrovoljačke bataljone u Novosibirskoj, Saratovskoj, Uljanovskoj i Kurganskoj oblasti.

Borbe u Avdijevki

Video prilozi:

Uništen PVO raketni sistem Buk Oružanih snaga Ukrajine nakon udara Oružanih snaga Ruske Federacije

Masovan ruski artiljerijski udar na Mirnku

Ukrajinski militanti postavili su komandu i osmatračnicu u vili na obali u Piskiju. 11. puk NM DPR-a ne samo da ih je otkrio, već je i precizno zadao porazni udarac artiljerijom. Sada neće moći da gledaju, a nema ko da gleda. Peski je praktično pod kontrolom ruskih i savezničkih snaga.

ISTOK

 

 

CATEGORIES
Share This