Najnovije: Rat u Ukrajini, 139. dan – Vatra na svim frontovima; Ogromni ukrajinski gubici u ljudstvu; Pokušaj ukrajinskog desanta preko Severskog Donca

Najnovije: Rat u Ukrajini, 139. dan – Vatra na svim frontovima; Ogromni ukrajinski gubici u ljudstvu; Pokušaj ukrajinskog desanta preko Severskog Donca

Najnovije vijesti iz Ukrajine:

  • Izvještaj Ministarstva odbrane Ruske Federacije:

– U Dnjepropetrovskoj oblasti uništena su skladišta sa municijom za haubice „HIMARS“ i M777;
– Na području N. p. Časov Jar (DRN) uništio je privremenu tačku razmeštaja 118. teroodbrambene brigade – uništeno je više od 300 militanata;
– U Osnovjanskom i Slobodskom okrugu Harkova uništeno je oko 250 militanata i do 25 oklopnih vozila i vozila;
– U Artemovskoj oblasti (DPR) uništeno je komandno mesto 58. motorizovane pešadijske brigade;
– Operativno-taktička i vojna avijacija, raketne snage i artiljerija pogodili su dnevno 236 objekata, uklj. SAM “Osa AKM” u oblasti Severska;
– Na području N. p. Bogatir (DNR) oborio ukrajinski Su-25;
– Presretnuto je 12 granata Uragan MLRS.

Artiljerija grupacije „Pobjeda“ nastavlja da uništava neprijateljska komandna mjesta, ljudstvo i tehniku na slovenskom pravcu, pokrivajući pešadijsku ofanzivu. Bogovi rata su uvijek na vrhu.

  • Konasenkov: Eliminisano oko 250 ukrajinskih militanata
Rusko ratno vazduhoplovstvo raketiralo je danas mjesta ukrajinskih nacionalističkih bataljona i stranih plaćenika u blizini Harkova, pa je eliminisano oko 250 militanata, tvrdi portparol ministarstva odbrane Igor Konašenkov.
“Navođeni napadi koje je izvršila ruska avijacija protiv nacionalističkih bataljona i stranih plaćenika bili su usmjereni ka okruzima Osnovjanski i Slobodski u Harkovu, gdje je eliminisano oko 250 ukrajinskih militanata i do 25 oklopnih i motornih vozila”, naveo je portparol, prenosi TAS S.

Vatra na svim frontovima

  • Oko 7.200 vojnika se vodi kao nestalo u ukrajinskim snagama!
Ovo je saopštio Oleg Kotenko, komesar za nestala lica pod posebnim okolnostima.
Podaci polako počinju da prodiru u ukrajinsko društvo, otkrivajući stvarne brojke gubitaka.
Pored toga, ukrajinska 25. vazdušno-desantna brigada, koja je stacionirana kod Severska, izgubila je više od 70 odsto svog sastava. Pri tom, komanda brigade namjerno drži u zabludi rođake poginulih vojnika, vodeći ih kao nestale ili dezertere, navodi se u dokumentu.
  • Ruski hakeri otkrili: Ukrajinska vojska izgubila 50-70.000 vojnika
 “Gubici ukrajinskih vojnika zaista su veoma visoki, mnogo viši nego što saopštavaju kabinet predsjednika (Vladimira Zelenskog), zvanični ukrajinski političari… Mnogo su umanjeni, sigurno nije u pitanju 10.000 (kako govore u Kijevu), već su najmanje 50-70.000 ubijenih”, rekao je ruski haker iz grupe RaHDIt Sputnjiku.
 
Kako je istakao haker koji je želio da ostane anoniman, američka obavještajna služba snabdijeva ukrajinsku vojsku podacima sa radara, satelitskim snimcima, uključujući i teritorije Rusije, koja zatim postaje meta raketnih i artiljetrijskih napada na civilno stanovništvo.
  • Analiza američkog instituta za proučavanje rata

Ruske trupe pojačavaju artiljerijske i raketne udare zapadno od Bahmuta (Artjomovsk)

Ruske trupe su „uzele“ operativnu pauzu na frontu u Ukrajini i stvaraju uslove za buduće ofanzive.

Ruska vojska izvodi ograničene izviđačke operacije sjeverozapadno od Slavjanska.

  • Oslobođeni Grigorovka – Belogorovka

Za kontrolu nad n.p. Borbe u Grigorovki se nastavljaju. Sa strane sela u Belogorovki, koje su zauzele savezničke trupe, pucaju lutajuće minobacačke grupe i artiljerija Oružanih snaga Ukrajine. Uključujući, gađanje se vrši kasetnom i fosfornom municijom.

Ukrajinski položaji pod stalnom artiljerijskom vatrom

  • Oslobođeno Bogorodično

Ruske trupe su oslobodile Bogorodično (DNR) na putu za Slavjansk.

Pod naletom jurišnih jedinica, Oružane snage Ukrajine su se povukle iz odmarališta Plavih jezera u blizini Krasnog Limana.

U naselju Bogorodičnoje (DNR) 6. jula 2022. likvidiran je pukovnik Oružanih snaga Ukrajine Vasilij Pičnenko. Ratovao je sa Rusima od 2014, prošao obuku na Komandno-štabnom koledžu američke vojske. Od 2017. do 2020. godine služio je u Landkom-ovom odeljenju za vojnu saradnju, Komandi kopnenih snaga NATO-a.

Pičnjenko je poginuo dok je predvodio jedinicu 79. desantno-jurišne brigade.

Artiljerija vojske DNR nastavlja da uništava položaje Oružanih snaga Ukrajine u oblasti Avdijevke. Vatru koriguje kvadrokopter „Mavic-3”.

Specijalna grupa Oružanih snaga Ukrajine je poražena, preživjeli su zarobljeni

  • Pokušaj ukrajinskog desanta preko Severskog Donca

Žestoke borbe se vode na liniji dodira, dok ruska armija priprema odbranu kod Starog Salatova.

  • Ukrajinci HAMARIS-om gađali Novu Kahovku

Uslijed udara Oružanih snaga Ukrajine na Novu Kahovku eksplodirala su skladišta sa kalijum nitratom, eksplozije se nastavljaju. Ima povrijeđenih. Pričinjena je šteta: bolnica, pijaca i stambeni objekti. Prozori su izletjeli u krugu od dva kilometra.

Ovo je za Izvestija izjavio šef Nove Kahovke Vladimir Leontjev. Prema njegovim rečima, skladišta mineralnih đubriva su gađana američkim MLRS HIMARS.

Ukrajinska 40. artiljerijska brigada nanosi udare ruskoj opremi u Harkivskoj oblasti

Ruski jurišni helikopter Ka-52 uništen ukrajinskom protivtenkovskom raketom

ISTOK

CATEGORIES
Share This