Najnovije: rat u Ukrajini 121. dan – Debakl ukrajinske vojske koja je krenula u proboj iz Lisičanska. Gori put ka Sjeversku od ruske artiljerije i avijacije

Najnovije: rat u Ukrajini 121. dan – Debakl ukrajinske vojske koja je krenula u proboj iz Lisičanska. Gori put ka Sjeversku od ruske artiljerije i avijacije

Najnovije vijesti iz Ukrajine:

  • Ukrajinci krenuli u proboje iz opkoljenog Lisičanska

Situacija kod Lisičanska se munjevito mijenja, piše poznati ukrajinski novinar i bloger Jurij Podoljak.

On je na svom nalogu napisao:

Lisičansk — dobijeno je naređenje za povlačenje i ukrajinska vojska je krenula u proboj obruča.

-Podignuta je ruska avijacija, artiljerija intenzivno gađa put Sjeversk-Lisičansk, pokušavajući da uništi sve što se po njemu kreće. Sve mnogo liči na bekstvo ukrajinske vojske iz Ilovajska, samo u većim razmjerama, napisao je poznati ukrajinski novinar.

-Zoloto je u potpunosti očišćeno od protivnika, Gorsko je skoro potpuno. Sudeći po svemu, većina se sama povukla, ostali se bez borbe predaju. Vjerovatno će do jutra kotao biti očićšen, dodao je Podoljak na Telegramu.

Kolona ruskih oklopnih vozila ide ka rejonu Gorsko-Zolotojevskog kotla

Prema dostupnim pouzdanim informacijama, neprijatelj je uvučen u tesan obruč između naselja Zolote i Gorskoe, tako da su svi putevi za povlačenje bili zatvoreni. Položaj ukronazista je veoma žalostan i prepun ozbiljnih posljedica u vidu ranog poraza, napisao je Kadirov na svom nalogu na Telegramu.

Vojnici savezničkih snaga snažno sipaju olovo na položaje ukronacista. I, očigledno, neprijatelj trpi velike gubitke u ljudstvu. Dobro osmišljena strategija naših momaka, uz odlične borbene vještine, ponovo je donijela dobre rezultate. U ovom trenutku, nacisti, bandera i plaćenici svih rasa, koji na svojoj koži osjećaju sav profesionalizam čečenskih snaga bezbjednosti, imaju samo dve opcije – kapitulaciju ili prevremeni odlazak u društvo Bandere, piše Kadirov.

Ruski Ka-52 napadaju linije snabdijevanja APU u blizini Lisičanska

  • U okruženju i ukrajinske trupe u Uglegorskoj i Novoluganskoj

Postoje izvještaji da je neprijatelj izbačen iz sela Kodema. Kroz nju prolazi snabdijevanje trupa koje brane Uglegorsku TE i Novoluganskoe.

Čekamo potvrdne fotografije / video zapise.

Ako se naselje zaista zauzme, onda i ukrajinske trupe na ovom pravcu padaju u operativno okruženje.

  • Odsječeno oko 7.000 ukrajinskih vojnika

Odsječeno je oko 5.000-7.000 ukrajinskih vojnika. Ruska artiljerija nanosi strahovite udare po položajima VSU.

Jedinice Oružanih snaga Rusije, probivši odbranu neprijatelja, završile su opkoljavanje grupacije VSU u Gorskome-Zolotoju.
Savezničke trupe čiste kotao: Katerinovka, Zolote-4, Zolote-3 (Stakhanov), Novoivanovka, zauzeta je oblast rudnika Karbonit u Gorskom.
U Gorskom, Zolotoju i predgrađima postoje najmanje 4 bataljona od 24 Ombr, 57 Ombr i 10 Ogšbr.
Razvijajući ofanzivu, savezničke snage su stigle do južne periferije Lisičanska.

Snimak borbi na području N. p. Dolina, Slavjanski okrug. Vatra ruske artiljerije se koriguje uz pomoć bespilotnih letilica.

  • Podaci Ministarstva odbrane Ruske Federacije o ukrajinskim gubicima

– U 34. bataljonu 57. ukrajinske motorizovane brigade, poraženom kod Mirne Doline u LNR, za 2 dana je poginulo više od 150 ljudi, a ranjeno oko 450, mlađi komandni štab je napustio svoje potčinjene i dezertirao;

– U jedinicama 30. mehanizovane brigade kod Klinova u DNR, uslijed vatrene štete ruskih trupa, ostalo je manje od 50 odsto ljudstva, više od 170 vojnika i oficira komande evakuisano je sa teškim povredama.

Ruski izviđači i poraženi odred Oružanih snaga Ukrajine kod Slavjanska

Ruski oklopni voz u zoni specijalnih operacija. Ime ovog oklopnog voza je Volga.

ISTOK

CATEGORIES
Share This