Najava novih protesta u Gacku

Najava novih protesta u Gacku

Grupa statusno nezadovoljnih građana Gacka, kako saznaje portal Istok, uputila je otvoreno pismo direktoru RiTE Gacko i načelniku Opštine Gacko sa novim zahtjevima.

Kao što je javnost i upoznata na protestnom skupu grupe građana Gacka obećano je da će se ukoliko ne bude razumijevanja za njihove zahtjeve, nastaviti sa pritiscima i na lokalnu vlast i na rukovodstvo RiTE Gacko.

Tada je navedena grupa poslala zahijevala od direktoru RiTE i načelniku Opštine Gacko da ih prime na razgovor.

Pošto nismo naišli na razumijevanje dotičnih odlučili smo se da pošaljemo dopis i predsjedniku Skupštine opštine Gacko Rajku Papoviću i da tražimo da nas primi i da uvrsti tačku dnevnog reda na prvom zasjedanju, navode iz grupe statusno nezadovoljnih građana Gacka.

Oni zahtjevaju da se dozvoli obraćanje njihovog predstavnika na skupštinskom zasjedanju.

Drugi dopis je upućen novom direktoru Termelektrane, Maksimu Skoku, sa istim zahtjevom da ih primi na razgovor.

Da podsjetimo, od zadnjeg protesta zbog politike zapošljavanja u RiTE Gacko, koji je organizovan ispred ovog preduzeća, došlo je do smjene rukovodstva i umjesto Miodraga Šešlije na čelo preduzeća je doveden kadar SPS Maksim Skoko.

Nezadovoljni građani navode da imaju razumijevanje prema novom direktoru i da se nadaju da će on imati drugačiji stav i primiti ih na razgovor na kojem bi oni izložili razloge svog nezadovoljstva.

Ako do petka kada je zakazana sjednica ne bude razumijevanja od strane predsjednika Skupštine i načelnika Opštine, onda će se predstavnici naše grupe okupiti u petak 03. 02. ispred opštine i direktno od odbornika tražiti  da učestvuju na sjednici Skupštine.

ISTOK

CATEGORIES
Share This