Na istom mjesti u isto vrijeme Željka i Đilas kod Eskobara

Na istom mjesti u isto vrijeme Željka i Đilas kod Eskobara

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović nalazi se na putešestviju u Sjedinjenim Američkim Državama i nakon nekoliko dana stigla je i do specijalnog izaslanika američkog predsjednika za zapadni Balkan Gabrijela Eskobara, što je i bio njen krajnji cilj.

Sastanak Cvijanovićeve i Eskobara održan je u Vašingtonu, saopšteno je iz njenog Kabineta.

Iz njenog kabineta sinoć je saopšteno da su  Cvijanovićeva i Eskobar razmijenili mišljenje o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, te o mogućnostima jačanja saradnje.

Ovom prilikom, kako stoji u saopštenju, Cvijanovićeva je ukazala na potrebu izbalansiranog pristupa prema BiH, kao i interesima sva tri konstitutivna naroda, te istakla da je to jedini način da se obezbijedi stabilna i prosperitetna budućnost.

Zanimljivo je da se sa Eskobarom na istom mjestu u isto vrijeme danas sastao i Dragan Đilas i Borko Stefanović.

Predsjednica Republike Srpske razgovarala je u Vašingtonu i sa američkim izaslanikom za izborne reforme u BiH Metjuom Palmerom o reformama izbornog zakonodavstva u BiH, saopšteno je iz njenog kabineta.

Ovo je još jedan dokaz da najviši predstavnici Republike Srpske, uključujući i Milorada Dodika, jedno pričaju a drugo rade, sastaju se sa američkim predstavnicima, a opoziciju optužuju za izdaju zbog navodnih kontakata sa njima.

Treba podsjetiti da su prethodnih dana lideri opozicije bili izloženi salvi optužbi za izdaju zbog navodnog telefonskog razgovora upravo sa Eskobarom.

Postavlja se pitanja da li je ovo izdaja Republike Srpske i to o trošku građana ili samo dokaz vrhunskog licemjerstva SNSD-ovih funkcionera, koji obavljaju najviše funkcije u Republici Srpskoj i BiH.

Hoće li Željka Cvijanović dobiti nalog od Eskobara i da li će donijeti poruku za svog šefa nakon povratka iz, kako tvrde, mrske Amerike ostaje da se vidi.

(BN Foto: predsjednikrs/N1)

CATEGORIES
Share This