Mrtva trka na izborima za predsjednika SAD. Tramp bliži pobjedi

Mrtva trka na izborima za predsjednika SAD. Tramp bliži pobjedi

Iako je mrtva trka na izborima u SAD, veće šanse se daju Donaldu Trampu.

Džo Bajden neznatno vodi u ukupnom zbiru glasova, sa 49,9% u odnosu na 48,5% koliko ima Donald Tramp, ali zbog sistema elektorskih glasova veće šanse za pobjedu ima Tramp.

On je do sada osvojio 213 elektorskih glasova, a za pobjedu je potrebno 270. Preostale države u kojima on vodi očekuje još u Džordžiji 16 elektorskih glasova, Viskonsin 10, Pensilvanija 20, Sjeverna Karolina 15 i Mičigen 16.

U SAD vlada inače velika napetost i među građanima su visoke tenzije, tako da komentatori izbora ne isključuju i sukobe, jer je Tramp na twitu već proglasio pobjedu, na šta je uslijedila žestoka reakcija Demokrata.

“Velika pobjeda”, napisao je Tramp na Twiteru.

Najavio je i da će se kasnije obratiti.

“Mi smo u velikoj prednosti, ali oni pokušavaju da ukradu izbore. Nikad im to nećemo dozvoliti. Glasovi ne smiju biti predati nakon zatvaranja birališta”, napisao je Tramp.

Tramp se oglasio na Twiteru odmah nakon obraćanja demokratskog predsjedničkog kandidata Džoa Bajdena, koji je rekao da vjeruje da je na putu da pobjedi na izborima. Ono na čemu Demokrate grade svoj optimizam jesu glasovi u odsustvu koji se naknadno unose i koji mogu proces konačng objavljivanja rezultata odgoditi najmanje za mjesec dana,

ISTOK

 

 

 

CATEGORIES
Share This

COMMENTS