Milorad Dodik ponovo verbalno napao novinara BN-a Vladimira Kovačevića

Milorad Dodik ponovo verbalno napao novinara BN-a Vladimira Kovačevića

Nakon što je danas novinar BN-a Vladimir Kovačević postavio pitanje Miloradu Dodiku: “Nekoliko puta ste od 2015. godine prijetili raznoraznim blokadama institucija BiH, neformiranjem vlasti na nivou BiH” srpski član Predsjedništa BiH prvo je počeo normalno odgovarati na novinarsko pitanje, a onda se razbjesnio i verbalno napao Kovačevića riječima: “Naš demokratski stav, gospodine, je ovo što sam rekao i nemojte nam podvaljivati ovdje. Vaša izdajnička televizija uvijek špekuliše i nije ovo vaše pitanje, već ste vi ovdje instruisani da pitate i znamo, tačno prepoznajemo da ste instruisani da baš to pitate”.

BN televizija odmah je reagovala na verbalni napad na njihovog novinara najoštrije ga osuđujući i podsjećajući da je Kovačević već jednom bio žrtva pokušaja ubistva za koje još uvijek nisu ni osuđeni svi napadači, a nalogodavci ni otkriveni:

“Dodik je Kovačevića i BN TV nazvao izdajnicima samo zato što su ga pitali da li je ova blokada ozbiljna i da li će ostati dosljedan u svojim odlukama. Dodikov verbalni napad na našeg novinara, potvrda je kabadahijskog ponašanja Milorada Dodika, koji je još jednom ponizio sebe, ali i instituciju koju predstavlja. Umjesto da uzme u zaštitu novinara i traži od nadležnih da pronađu nalogodavce, koji su pokušali da ubiju Vladimira Kovačevića, Milorad Dodik je danas osuo verbalnu “paljbu” na Kovačevića, koji je samo radio svoj posao” kaže se u osudi BN televizije i naglašava da je ovim napadom Dodik svim zaposlenima u BN TV stavio metu na čelo i time pozvao na njihov linč.

BN dalje navodi da stoji iza svojih novinara i da će i dalje insistirati na profesionalnom i objektivnom pristupu svim društvenim i političkim temama.

“Dodik da ima morala i časti, kao i odgovornosti prema građanima ne bi se kabadahijski ponašao nego bi profesionalno i odgovorno radio posao, koji su mu građani povjerili, a koji je  podložan kritici i sudu javnosti” kaže se u osudi BN-a povodom verbalnog napada srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika na njihovog novinara Vladimira Kovačevića.

 

ISTOK

CATEGORIES
Share This

COMMENTS