Milorad Dodik pomilovao lice koje je šest godina bježalo

Milorad Dodik pomilovao lice koje je šest godina bježalo

Milorad Dodik predsjednik Republike Srpske pomilovao je O.M. iz Banjaluke. Pomilovanje je objavljeno u Službenom glasniku Republike Srpske a Okružni sud u Banjaluci koji je i presudio O.M. dao je negativno mišljenje na pomilovanje.

Za razliku od mišljenja Okružnog suda mišljenje Ministarstva pravde je pozitivno. O.M je presuđen 2017. godine za krivično djelo Iznuda u sticaju sa krivični djelom nanošenje teških tjelesnih povreda i krivičnim djelom Nedozvoljena trgovina i promet oružja i eksplozivnih materija. O.M. je osuđen na dvije godine i sedam mjeseci zatvora.

pomilovanje objavljeno u Službenom glasniku Republike Srpske

Ono što je zanimljivo jste da je O.M. nakon što je u pritvoru, za vrijeme istrage, proveo mjesec dana da bi nakon presude pobjegao u Srbiju gdje se skrivao šest godina. U Srbiji je, po potjernici, uhapšen prije pola godine i nakon toga prebačen je u zatvor na Tunjicama u Banjaluci. Nakon odsluženih nekoliko mjeseci Milorad Dodik ga je pomilovao koristeći svoja predsjednička ovlaštenja.

Inače, majka O.M. je istaknuti član SNSD-a i bivša direktorica jedne banjalučke srednje škole. Uskoro će biti imenovana za direktoricu druge banjalučke srednje škole.

GERILA info

CATEGORIES
Share This