Miličević: SNSD i SDS su dva različita svijeta, ali saradnja institucija na svim nivoima je normalna stvar

Miličević: SNSD i SDS su dva različita svijeta, ali saradnja institucija na svim nivoima je normalna stvar

Vršilac dužnosti predsjednika Srpske demokratske stranke Milan Miličević mišljenja je da ne postoji mogućnost da dođe do uspostavljanja vlasti sa SNSD-om, ali da instutucionalna saradnja svih nivoa vlasti je normalna stvar i ne treba je dovoditi u pitanje, posebno unutar RS.

Odgovarajući na pitanje, u emisiji K3, da li postoji mogućnost u cilju stabilizacije političkih prilika da na nivou Republike Srpske pa i BiH dođe do ozbiljne saradnje pravljenja vlasti SDS i SNSD, on je odgovorio:

– Mislim da ne postoji, postoji mogućnost i potreba za razgovorima i zaštitu zajedničkog interesa kada je u pitanju Republika Srpska na svim nivoima i to je potrebno. Kada kažem na svim nivoima tu ja mislim na lokalnom, entitetskom i državnom nivou. Tu treba razgovarati, a da možemo biti dio neke zajedničke vlasti ili koncentracione vlade mislim da se to ne može da dogodi, jer se radi o dva različita koncepta viđenja života u Republici Srpskoj“.

Upitan da li je posljednjih dana, od kada je na čelu SDS-a, popio kafu sa gospodinom Dodikom, Miličević je rekao „Ne“.

Na pitanje zašto, a on je odgovorio da nije nikada pio kafu sa Dodikom.

„Ne mislim da je to dobro. Milorad Dodik je obavljajući razne funkcije zadnji put bio u Tesliću u zvaničnoj posjeti 2009. godine kada je načelnik bio iz SNSD-a. Mislim da je, iako je bilo poziva, to neozbiljno i neodgovorno s njegove strane“, kazao je Miličević, koji se nalazi i na čelu opštine Teslić od 2012. godine.

On je izrazio nadu da će se to promijeniti, jer, kako kaže, ima potrebe da se proimjeni i da razgovaramo o problemima koje ima i ova lokalna zajednica i Republika Srpska i da se pokušaju naći rješenja koja su od interesa svih njenih građana.

„Dakle, sve što ja tražim, ne samo za svoju opštinu nego za sve opštine u Republici Srpskoj, jeste da budu treirane ravnopravno, a to znači da se sredstva koja se prikupljaju na osnovu doprinosa i na drugi način vrate opštinama, a to se ne dešava“, kazao je on.

Miličević je rekao da ga „jako nervira“ kada neko kaže imate li saradnju sa republičkom vlasti.

„Kako mislite imamo li saradnju? Žalosno je što uopšte postavljamo to pitanje, a moramo da ga postavimo. Saradnja se mora podrazumijevati, ako saradnja znači da nekog molimo ili da budemo ucijenjeni, onda to nije saradnja“, kazao je Miličević.

Miličević je na čelo SDS-a došao nakon što je ta stranka poražena u oktobru na opštim izborima.

ISTOK

CATEGORIES
Share This