Miličević: Opozicija ne treba da ide za Dodikom, nego da nudi svoja rješenja

Miličević: Opozicija ne treba da ide za Dodikom, nego da nudi svoja rješenja

Predsjednik Glavnog odbora SDS Milan Miličević je gostujući na TV K3 rekao da opozicija ne treba da ide za Dodikom i njegovim temama, nego da nudi svoj originalna rješenja.

Miličević je najavio skoru prezentaciju dokumenta, platforme za izbore SDS, koja „tačno definiše rješenja za sva ključna pitanja u Republici Srpskoj i BiH i daje odgovor na pitanje kako treba da izgleda Republika Srpska.“ To je nešto na čemu treba da se gradi opoziciona priča, smatra Miličević i ističe da je dokument sistemskog karaktera i nudi rješenja za sve oblasti. “To su teme kojima se mi treba da bavimo, a ne lažnim temama koje proizvodi Dodik”, naglašava on.

Govoreći o aktuelnim aferama, posebno o aferi „Kiseonik“, Miličević je rekao da „građani imaju zahtjev da se ta afera raščisti, ali da ova vlast koja treba da ispuni taj zahtjev je dovela do tih problema i ne treba da očekujemo da će ih ona riješiti.“ On je istakao da su „pravila o tome kako registrovati neki lijek vrlo jednostavna i jasna. Ali da bi neko bio uvoznik medicinskog kiseonika, on to mora da plati. Tom istom je bilo lakše da to ne plati, da te pare ostavi sebi i da ogromne količine neregularnog kiseonika prodaje svake godine, bez obzira na posljedice. Dakle sistem i zakoni postoje, ali se oni od ove vlasti ne poštuju.“

O razlikama unutar opozicije koje su bile vidljive i na protestu opozicije u Banjaluci, Miličević je rekao „da je to prirodno, jer ne misle svi isto i nisu svi isti, ali da opozicija mora da se okupi oko jedne ideje i da napravi širok front u koji su svi dobro došli, ali da i moraju da se dokažu kao opozicioni. Osovina opozicije je SDS i PDP.“

Na pitanje aktuelne političke krize i Dodikovog poziva za osamostaljenje Republike Srpske, Miličević je rekao da kada bi to bio ozbiljan istorijski projekat,  on bi bio za njega, ali da on to nije, jer nema realne državničke analize ko bi to od velikih sila podržao. Zato je to “samo obična avantura koja služi za ličnu zaštitu imperije jednog čovjeka i da se zataškaju brojne afere.”. On je dodao da je “ovo pitanje svih ljudi u Republici Srpskoj, a ne jednog čovjeka, jer nas ono može uvući u rat i SDS ne smije biti stranka koja bi podržala jedan ovakav opasan avanturizam.”

(12) POTEZ TV K3 – Tema: Teslić danas; afere i politika – 12. 10. 2021. – YouTube

ISTOK

CATEGORIES
Share This