Miličević: Članstvo stranke treba da odredi kandidata SDS za Opšte izbore

Miličević: Članstvo stranke treba da odredi kandidata SDS za Opšte izbore

Načelnik opštine Teslić i predsjednik Glavnog odbora Srpske demokratske stranke Milan Miličević jutros je u Jutarnjem programu Radio Televizije Republike Srpske govorio o infrastrukturnim aktivnostima na području opštine Teslić, problemima sa kojima se susreću lokalne zajednice uslijed velikih poskupljenja građevinskog materijala, kao i o kandidaturama za predstojeće opšte izbore.

Izuzetni rezultati rada lokalne zajednice

Govoreći o projektima koji su u toku u lokalnoj zajednici Miličević je izdvojio nekoliko ključnih: izgradnja saobračajnice od grada prema industrijskoj zoni “Borja”, koja bi trebala biti završena za sedam dana, a uporedo s time kreće izgrdanja kružne raskrsnice u centru grada, te 4 gradske ulice i izgradnja novog mosta u gradskoj zoni.

On je posebno istakao dva velika projekta koja su u završnoj fazi koji su milionske  vrijednosti: projekat proširenja filter stanice u Studencima (fabrika vode) koja treba da obezbjedi dvostruko veću količinu vode nego do sada i prečistač otpadnih voda na izlazu iz Teslića koji je izuzetnog kvaliteta i koji bi podigao ekološke standarde Teslića kao turističke destinacije.

“Ono što opterećuje dinamiku ovih radova jesu veći troškovi radova u odnosu na ugovorene iznose, posebno u svjetlu poskupljenja i viših cijena materijala. Jer izvođači već sada razmišljaju o prekidu radova. Imajući u vidu Zakon o javnim nabavkama, aneksi dozvoljavaju do 20 posto povećanja troškova, ali je to nedovoljno, tako da će se morati tražiti neko rješenje ovog problema u narednom periodu”, rekao je Miličević.

“Lokalni budžet maksimalno učestvuje u ovim projektima i u ovoj godini je izdvojeno milion maraka iz budžeta”, istakao je Miličević i potvrdio da opština ima veći priliv prihoda zbog povečanja rasta cijena i PDV-a. Istovremeno lokalna zajednica servisira redovno sve ostale obaveze, stipendije i ostala socijalna davanja.

Republička vlast se diskriminatroski odnosi prema Tesliću

Govoreći o saradnji sa republičkom vlašću, Miličević je rekao da saradanja nije dobra zbog netransparentnog i selektivnog pristupa opštinama i gradovima.

“Istina je da je republička vlast izdvojila milion maraka za kružni tok u gradu, ali na tome ne treba nikome da se zahvaljujemo, jer se radi o budžetskim sredstvima građana Srpske. Na isti način ne treba zahvaljivati ni meni u Tesliću, jer svi mi raspolažemo sa javnim sredstvima i to su sredstva građana koja treba na transparentan način trošiti”, konstatovao je Miličević.

Članstvo stranke treba da odredi kandidata za izbore

Govoreći o predstojećim Opštim izborima, Miličević je rekao da u ovom momentu stranka nema ime kandidata i  da će organi stranke vrlo brzo, vjerovatno početkom juna kada je planiran Glavni odbor SDS, izaći sa kandidatom.

“Kandidat SDS za jednu od dvije funkcije treba da bude na prijedlog članstva i stava njihovih predstavnika na Glavnom odboru SDS. Kandidata treba da da Glavni odbor, a ne Predsjedništvo ili neka grupa ljudi. Na žalost to nije urađeno ranije i trebalo je dati vremena kandidatu da se predstavi, međutim to se nije desilo.”

Pogledajte integralni  video  prilog razgovora sa Milanom Miličevićem.

ISTOK

CATEGORIES
Share This