Milica Radovanović (SDS): Trebinje sve skuplje za život

Milica Radovanović (SDS): Trebinje sve skuplje za život

„Konstantni rast cijena, inflacija, kao i posljedice koje nosi težina ‘grada turizma’, doveli su građane Trebinja na rub egzistencije“, rekla je Milica Radovanović, član Predsjedništva SDS – a.

„Podizanje cijena osnovnih životnih namirnica, kao potpuni apsurd, bio je samo uvod u talas narednih poskupljenja. Gorivo je doseglo približnu cijenu goriva u Hrvatskoj i Sloveniji, članicama Evropske unije, sa skoro duplo većom prosječnom platom nego u Republici Srpskoj. I uz sve to, mogućnost usvajanja inicijative o smanjenju akciza na gorivo nije prihvaćena od strane vladajuće strukture, iz samo njima poznatih razloga.

Sljedeći udar na budžete građana bilo je poskupljenje struje, čije posljedice tek treba da
osjetimo“, smatra Radovanović.

I na kraju se na Skupštini grada usvaja prijedlog o poskupljenju vode za 23%, kanalizacije za 20%, kao i poreza na nepokretnosti za oko 80 %. Da li je to odgovor na prethodna poskupljenja, da li je to posljedica režimskog pretrpavanja radnika u ova preduzeća ili prosto nemilosrdno punjenje budžeta iz džepova građana?

Gdje ide novac od ovih poskupljenja, od silnih kredita koje vlast nemilice uzima, kakvi su tokovi novca u RS ali i u našem Trebinju? Odgovore uglavnom već svi znamo.

Iako je Grad Trebinje u posljednjih 7 -8 godina enormno kreditno zadužen svjedoci smo da nema
kapitalnih investicija ni približno datim obećanjima pred razne izbore. Ali zato imamo 17 javnih ustanova i preduzeća koja se finansiraju iz budžeta Grada u iznosu od oko 7 miliona maraka! U njima radi preko 600, uglavnom, stranačkih vojnika.

SDS to ni u kom slučaju neće podržati. Jer sve prethodno navedeno vrijeđa inteligenciju i dostojanstvo. Jer ovo nije okruženje u kome se može normalno živjeti i napredovati, jer ovo nije briga i dobronamjernost ni prema Trebinju, ni prema svom narodu, kao ni prema cijeloj Republici Srpskoj“, zaključila je Radovanović.

ISTOK

CATEGORIES
Share This