„Mile, lopove“, „Mile odlazi“… odzvanja Banjalukom! (UŽIVO)

„Mile, lopove“, „Mile odlazi“… odzvanja Banjalukom! (UŽIVO)

Ne čelu kolone nalazi se kandidat za predsjednika Jelena Trivić, zajedno sa stranačkim kolegama i liderima SDS-a PDP-a i Pokreta za pravdu i red.

Kandidat za predsjednika Jelena Trivić kazala je ima nas dovoljno koji znamo šta ste uradili. „Mile odlazi, narod ti je poručio“, kazala je ona.
– Od CIK-a sledeće sedmice šetaćemo i do OHR-a… Natjeraćemo ih da rade po zakonu – kazao je Nebojša Vukanović.
– Odstupi Milorade ili reci da prebrojimo glasove u vrećama“, kazao je Darko Babalj…Ima blokada za slobodu Republike Srpske, nije ovo privatna prćija ničija . kazao je Babalj i najavio proteste pred CIK.  Nećemo odustati…kazao je.
Republike Srpske neće one koje su propadali nego one koji su odlikaši Da imamo predsjednika koji će dijeliti dobro i zlo sa narodom, koja neće krasti i prodavati javne resurse, Nećemo siledđije i batinaše, poručio je Vukota Govedarica (SDS). On je upitao zašto SIPA i policija ne istražuju one koji su krali glasove naroda…Mi znamo da je Jelena naša predsjendica i nećemo odustati dok se ne utvrdi istina.
– Banjaluka svijetli, Banjaluka je slobodna… Valjda su uspjeli da nas malo prebroje, treba im vremena“, kazao je gradonačelnik Banjaluke i naveo da treba da izvrne te vreće i da izbroje sve… „Narodna volja je sveta“, kazao je Stanivuković i dodao da će istrajati zajedno sa Jelenom da se utvrdi da je Jelena predsjednik.
„Ko laže taj i krade. To im nećemo oprostiti“,kazao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i pozvao CIK da otvori vreće i izbroji glasove u njima.
Zamjenik predsjednika SDS Rado Savić kazao je da je Majevica rekla svoje, Jelena je predsjendik. „Izbrojte glasove, otvorite vreće“, poruka je CIK BiH.
„Mile odlazi, Jelena je predsjednik“, kazao je lider PDP-a Branislav Borenović, dodajući da se ovo zove pobjeda naroda.
Ovdje su hrabre Dobojlije, koje su rekle NE tiraniji“, kazala je Olivera Nedić iz PDP-a, a građani su uzvikivali „Jelena, Jelena“, Pobjeda pobjeda“, „Mile lopove“
– Nećete nas pokrasti ovaj put. Tražimo da se prebroje svi listići u vrećama“, kazao je zamjenik predsjednika SDS Milan Radović.
On je rekao da nema odustajanja dok se ne dokaže istina. „Dosta je! Na vašim krilima poslaćemo ih u političku penziju. nema više krađe glasova“, kazao je.
Građani iz cijele Republike Srpske okupili su na drugom velikom protestnom skupu u Banjaluci, uprkos raznim opstrukcijama i blokadama koje im je režim priredio, Odlučni su, kako kažu, da brane narodnu volju i dignu glas protiv krađe glasova, što je režim uradio u izbornoj noći u kasnim satima.
Nose transparent na kome piše „Neće ti proći“, a iz mase se uzvikuje „Mile lopove…“, „Jelena, Jelena…“, „Crvena bando“…
Jelena Trivić, prije početka mirne šetnje, pozvala građane na miran i dostojanstven protest.
„Vi ste ti koji branite narodnu volju iskazanu na izborima. Zajedno ćemo istrajati da dokažemi istinu“, kazala je.
Okupljanje je počelo u Parku Mladen Stojanović, odakle će krenuti mirnom šetnjom do Trga Krajine. gdje će im se obratiti predstavnici opozicije i Jelena Trivić, kandidat za predsjendika Republike Srpske, čiji glasovi su upisivani drugim kandidatima, a veliki broj glasačkih listića je proglašen nevažećim.
(BN Foto: BN)
CATEGORIES
Share This