Milan Miličević: Kako se Dodikova politika blokade direktno prelama na interesima građana

Milan Miličević: Kako se Dodikova politika blokade direktno prelama na interesima građana

Kako i na koji način se reflektuje politika blokade zajedničkih institucija BiH, najbolje ilustruje primjer zaustavljanja projekta vodosnabdijevanja u Tesliću. Načelnik Teslića Milan Miličević kaže da se na ovom primjeru  može jasno sagledati smisao isprazne političke retorike vlasti RS, ali koja ima svoje stvarne posljedice na život građana.

Mještani Čečave kod Teslića cijeli život čekaju na gradski vodovod. Projekat vodosnabdijevanja ovog naselja koji finansira Evropska banka za obnovu i razvoj trebalo bi da bude okončan u martu 2023., ali su prije dva mjeseca svi radovi zaustavljeni. Opštinska vlast je planirala da izgradnjom filter stanice u okviru ovog projekta  čak 2/3 stanovništva ili 25 hiljada ljudi priključi na ovaj vodovod. Međutim, cijeli projekat je stao zbog izostajanja i blokade odluke Predsjedništva kojom je trebalo da se on odobri.

“Ovo jako slikovito pokazuje šta znači blokada institucija. Dakle, ako je blokada institucija samo neka politička floskula i forma, onda to i nije neki problem. Bavićemo se praznim pričama i praviti političku kampanju od toga. Ali ovdje imamo direktan uticaj blokade institucija Bosne i Hercegovine koji se direktno reflektuje na đivot običnog čovjeka. Pa valjda bi on trebao da bude prioritet svih onih koji se bave politikom”, kaže načelnik Teslića Milan Miličević.

Naravno, neki kao novinar Željko Raljić, smatraju da se u ovom slučaju radi o direktnom političkom revanšizmu Milorada Dodika prema svojim političkim konkurentima. “Dodik kreira priču kako mu odgovara kako bi ostao na vlasti”, smatra Raljić i dodaje da je “činjenica da se sirotinjom lakše vlada, kao i da on time želi da suspregne djelovanje opozicije, jer se radi o opštinama gdje je opozicija na vlasti”.

Da li će se i u ovom slučaju pokazati da je politika jača od svakodnevnog života i interesa građana, ostaje da vidimo?! Narod je do sada te bitke uglavnom gubio.

ISTOK

 

 

 

CATEGORIES
Share This