„Luka Petroviću objasni šta si planirao da se pravi pored bolnice“?

„Luka Petroviću objasni šta si planirao da se pravi pored bolnice“?

Članovi ovog pokreta još jednom pozvali su nadležne da ne krše zakon i odustanu od gradnje na poljoprivrednom zemljištu koje je oduzeto od njihovih predaka.

Članovi “Pokret za restituciju Trebinje“, kao i što su najavili, blokirali su prilaz zamlji na kojoj je planirana izgradnja nove bolnice u trebinjskom naselju Pridvorci.

Članovi ovog pokreta još jednom pozvali su nadležne da ne krše zakon i odustanu od gradnje na poljoprivrednom zemljištu koje je oduzeto od njihovih predaka.

U ovom pokretu ističu da su imali su najavu da će građveinske mašine izvođača radova, “Herc gradnje”, početi sa  radovima na izgradnji nove bolnice.

Članovi ovog pokreta pozvali su još jednom premijera Radovana Viškovića da spriječi brojna kršenja zakona.

– Nećemo dozvoliti da se mimo zakona uprtavlja ovim zemljištem. Ovo je naše, a vi ste najavili gospodine Viškoviću da će biti do kraja prošle godine biti usvojen zakon o restituciji i niste ga donijeli zbog ovih dešavanja u Trebinju. Ovo je zemljište postalo privatna svojina grupice korumpiranih političara, koji žele da se obagete. Nije vama do naroda, bolnica je alibi, nažalost, jer tamo gdje je zamišljena nova bolnica prije dvije godine sada bi bila gotova I bili bi svi srećni da se takav projekat uradi u Trebinju – rekao je Srbo Škero, član Pokreta za restituciju Trebinje.

Člavi ovog pokreta postavili su pitanje i generalnom sekretara SNSD-a Luki Petroviću, koji je iz Trebinja, kao i vlasniku firme koja izvodi radove zbog čega žele nezakonito da oduzmu imovinu njihovih predaka.

Luka Petroviću objasni šta si planirao da se pravi pored bolnice? Šetaš ovuda već dvije godine i objasni šta si planirao na našoj zemli da radiš? Mi od toga nemamo ništa, imate samo vi, ali to nećemo dozvoliti. Poštujte važeće zakone, oni su jasni. Nemojte izmišljati, nemojte se prsati u Srpsku jer je niste dostojni, vi je niste dostojni. Nemojte nama borcima koji smo branili ovaj grad da nam gurate prst u oči i da se par tajkuna ruga. Želim da poručim i gospodinu Pidžuli, koji je naš Trebinjac, velikom neimaru – dobro poznaješ svu situaciju i nemoj da misliš da ne znamo namjere vas pojedinaca ovdje. Ti si Trebinjac i treba da se stidiš ovog okupljanja današnjeg – dodao je Škero.

Dragan Miladinović je imao 15 godina kada je zemlja oduzimana od trebinjskih domaćina, a, kako kaže, sadašnje vlasti u Srpskoj gore se odnose prema svom narodu nego u to vrijeme.

Komunizam je digao zamlju ali je ostavio u državnoj imovini, a oni danas prenose u svoju, u privatnu. Pa ko je više grešnik. Mi smo svi to osuđivali. Upravo su vlastodržci bili najbučniji na komunizam, a oni sada poklapaju što su tada prisilno uzimali – istakao je Miladinović.

Članovi Pokreta kažu da neće odustati od odbrane svoje imovine.

(BN)

CATEGORIES
Share This