Lideri opozicije iz RS-a na sastanku u Istočnom Sarajevu: Nećemo stati i mnogi će biti iznenađeni našim reakcijama

Lideri opozicije iz RS-a na sastanku u Istočnom Sarajevu: Nećemo stati i mnogi će biti iznenađeni našim reakcijama

Sastanak lidera opozicije u Republici Srpskoj, koji je u Istočnom Sarajevu organizovao Mirko Šarović, započeo je u popodnevnim satima.

Prije samog početka sastanka, prisutnim novinarima se obratio lider SDS-a, Mirko Šarović.

Istakako je kako kako se na dnevnoj bazi dešavaju neke stvari koje su vezane za političku scenu u našoj zemlji.

– Posljednjih dana je bilo dosta događaja na dnevnoj osnovi, svaki dan se nesto dešava, i jučer i danas i sutra. Sutra je i sastanak NSRS-a. Moramo da vidimo i da damo jasan odgovor vezano za različite inicijative koje je podnio predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, rekao je Šarović.

Kada je riječ o Dodikovim najavama, Šarović smatra da normalni političari moraju dati jasne odgovore, jer to očekuju građani.

– To zahtijeva našu jasnu reakciju i odgovor, ali su tu i pitanja realizacije zaključaka protesta u Banjoj Luci. Mislim da smo u nekoj spirali krize u BiH koja se pojačava. Trezveni, normalni političari moraju dati jasne odgovore jer to građani i oćekuju. Nadam se da ćemo nakon sastanka imati jasan, zajednički stav, kazao je on.

Na pitanje novinarke da prokomentariše pisanje Evropskoj radio difuziji vezano za frekvenciju, Šarović je rekao:

– Pisali smo mi i drugim organizacijama. Pokrenut ćemo neke sporove gdje je moguća naša nadležnost. Ovo pitanje ćemo uozbiljiti. Nećemo stati i mislim da će se mnogi iznenaditi našim reakcijama. Oni misle da je jedan protest dovoljan i da ćemo otići svojim kućama, da nećemo reagovati, prevarili su se, istakao je on.

Govoreći o atentantu na člana Predsjedništva SDS-a, Vukotu Govedaricu, Šarović ističe kako sve one koji su učestvovali u tome treba privesti pravdi.

– To je sad na nadležnim organima da istraže svaki detalj. Radi se o našem uvaženom članu, članu Predsjedništva SDS-a, narodnom poslaniku. Ovo ako prođe ćutke, onda je to potpuno nepodnošljivo. Odgovorne i naručioce treba privesti pravdi, kao i sve one koji su učestvovali u ovom nečasnom poslu, zaključio je Šarović.

(Oslobodjenje.ba

CATEGORIES
Share This